Drie doet wat het moet doen en wint van Bruse Boys 4

Na een onstuimige periode mocht Drie zaterdag 13 april aantreden tegen Bruse Boys 4. De wedstrijd in Bruinisse werd geflatteerd verloren met 5-2 en het sterrenensemble van Drie had dus nog wat goed te maken, zeker met het oog op de strijd om de derde plek. Of het een mentaal spel was of niet: ook deze wedstrijd werd door Bruse Boys een half uur verlaat.

Het eerste veld was deze ijskoude zaterdag het toneel van een zogeheten galavoorstelling. Drie begon goed aan de wedstrijd en ‘De trots van Bruinisse’ had nog minder in te brengen dan Nederland tegen Brussel. Hoewel het KNMI geen neerslag had voorspeld, vormde er een kansenregen voor Drie, met als hoogtepunt een slapende en appellerende Bruse Boysverdediging en een Niels die de hele helft van Bruse Boys over kon steken zonder lastig te worden gevallen door de, verder goed spelende, mandekkers met de paarse shirts. Helaas werd de inzet van Niels gestopt; hij zal de kans wel te makkelijk hebben gevonden.

Na ongeveer een half uurtje te hebben gespeeld kwam Drie, geheeld terecht, op het scorebord. Na een fantastische eindpass van Niels liep Edgar de bal, het leek per ongeluk, nét onder de lat en tegen de touwen voor de 1-0. Met 1-0 ging Drie vol vertrouwen de rust in. In de rust werd er vers bloed gebracht: Tim, Laurens en Michiel kwamen in de wei om de voorsprong te verdedigen en om hem eventueel te vergroten. Dat laatste is gelukt, hoewel de tweede helft slordig begon. Bruse Boys werd enkele keren gevaarlijk en dat resulteerde zelfs in een doelpunt, waar Drie goed wegkwam omdat er buitenspel was geconstateerd door de arbitrage. Kort hierop ontstond er een grimmige sfeer door enkele gefrustreerde spelers van Bruse Boys. Drie liet zich niet meeslepen en ging gewoon verder waar het mee bezig was: weinig weggeven en sterk counteren.

Na een uur gespeeld te hebben schoot Gouden wissel Laurens de bal vanaf randje 16 met een bekeken schot in de hoek: 2-0. Het leek een gelopen race, al helemaal toen Us het veld betrad voor het laatste kwartier. Kort daarop kwam de eindstand op het scorebord: de fenomenaal spelende Jos speelde zich in een goede positie om te schieten, maar Jos is nooit zelfzuchtig en legde de bal af op Laurens, wat een goalgarantie bleek deze zaterdag. Hij maakte het koeltjes af en maakte zodoende de 3-0.

Volgend weekend staat Colijnsplaatse Boys 3 op het programma van de ploeg van Cees. Als we de vorige wedstrijd erbij halen (uit verloor Drie met 8-0), moet Drie alle zeilen bijzetten om tot een goed resultaat te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *