Drie houdt huis tegen het vijfde van MZC’11


Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen 4 mei (2-4 FC de Westhoek) was Drie er op gebrand om de volgende thuiswedstrijd de altijd trouwe bezoekers te trakteren op een leuke wedstrijd tegen het vijfde van MZC.
Echter kende de voorbereiding aardig wat obstakels. Zo waren er een hoop spelers die al aardig wat wedstrijden op hun naam hebben staan dit seizoen niet aanwezig, dit door blessures en vakanties.
Toen we in de kleedkamer zaten bleken er alsnog 14 spelers de weg te vinden naar het voetbalveld.

De wedstrijd voorliep voorspoedig voor Drie en de toeschouwers zouden een wedstrijd voorgeschoteld krijgen waar nog weken over nagepraat zou worden. De opstelling was niet heel anders dan op een andere zaterdagmiddag. De enige verrassing die we konden vinden was dat Kevin zijn oude positie terug in de verdediging had gevonden. En kon hij vertrouwen op Werner voor zich. Verder bevat de opstelling weinig verrassingen.

De eerste 10 minuten was het wachten op de eerste goal van Drie. Een strakke voorzet van Tim werd goed binnen gewerkt door Niels. Daarna volgde meerdere goals elkaar in rap tempo op. Zo had Drie constant de bal en werden de ruimtes gezocht. Us stuurde Kevin aan de linkerkant weg en verraste hij de keeper door de bal in de korte hoek te plaatsen. De 3-0 staat ook op de naam van Kevin. Door goed voorbereidend werk van Torsten bracht hij de voorstopper in een niet te missen positie en kon hij rustig afwerken. De 4-0 werd gemaakt door Niels. Zo bracht hij zijn doelpuntenaantal ook op twee. Vervolgens was het rust en werden de nodige tactische wissels ingezet.

Gedurende de tweede helft ging Drie verder met waar het mee bezig was: scoren. Zo kwam ook Joost Bouwman op het scorebord, die ervandoor ging op de linkerkant vervolgens zelf een actie opzette met Laurens en zelf afrondde. Na de 5-0 wilde MZC iets terug doen. Dit was dan ook de eerste kans voor MZC, maar dat werd gelukkig voorkomen door Sakhil (meer geluk dan wijsheid).

Na van de schrik bekomen te zijn ging Drie snel door. De 6-0 komt op naam van Laurens die zijn doelpunt vierde met een schitterende high five. Elk schot was raak op den duur en dat dacht ook Jeroen, zijn schot kon niet gekeerd worden door de keeper en zo tekende hij voor de 7-0. We hoorde iedereen al roepen langs de lijn 10, 10, 10. En ik denk dat dat motiverend werkte bij Laurens die twee minuten later de 8-0 tegen de touwen wist te schieten. Kevin scoorde zijn derde van de wedstrijd en als slotakkoord mocht Joost de 10e maken. MZC wist nog een eretreffer te maken, maar dat was het dan eigenlijk ook wel.

Mark onze vrolijke arbiter floot voor het einde van de wedstrijd, en zo ging iedereen met een voldaan gevoel douchen.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de mannen van Drie en dat gaat gebeuren tegen de Bevelanders die zichzelf op het moment weten te vinden op de 8e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *