Eerste nederlaag voor TWEE

Op zaterdag 16 november mochten de spelers van TWEE de wei in om een lekker potje te voetballen. Deze zaterdag stond de topper tegen Vosmeer 1 op het programma; een zogeheten zespuntenwedstrijd. Om 14:30 floot de scheidsrechter voor het begin.

ZSC begon goed aan de wedstrijd in de eerste 10 minuten. Vosmeer had het duidelijk moeilijk. Tegen de verhouding in leek Vosmeer op een 1-0 voorsprong te komen. Niets was echter minder waar, er bleek hands aan de goal vooraf te zijn gegaan. Hierna vervolgde ZSC het goede spel van de eerste 10 minuten. Met resultaat. De 0-1 van Miquel kwam niet onverdiend op het scorebord. Uit een vrije trap van Torsten trok Bob de bal voor en bij de tweede paal was het een koud kunstje voor Miquel om de 1-0 binnen te glijden. Lang kon ZSC echter niet van de voorsprong genieten. Na een goede steekbal achter de verdediging gaf de spits van Vosmeer keeper Joost het nakijken. 1-1. Vlak na de 1-1 werd het 2-1 voor Vosmeer. Kevin legde zijn handen op de schouders van de rechtsbuiten van Vosmeer, die zich geen seconde bedacht en als een stervende zwaan neerging. De captain pakte het cadeautje uit, waardoor ZSC voor de eerste keer deze middag tegen een achterstand aan keek.

In een eerste helft waarin van alles gebeurde lukte het ZSC toch om met veel strijd aardig voetbal te laten zien. Het harde werken van ZSC werd beloond. Bob gleed bij de 2e paal de 2-2 binnen via een verdediger. De bal rolde tergend langzaam achter de goalie. In de volgende 15 minuten was het ZSC dat het meeste aanspraak maakte op de 3-2. Er lagen mogelijkheden, maar helaas ontbrak het aan de beslissende einpass. Aan de andere kant was het vlak voor rust wel raak voor Vosmeer. Een schot uit de tweede lijn werd in eerste instantie nog gepakt, maar belandde vervolgens voor de voeten van een linkspoot van Vosmeer, die snoeihard de bovenhoek vond. In de resterende 2 á 3 minuten had het ook zomaar 4-2 kunnen worden, maar dat werd voorkomen door ingrepen van Michiel en Dylan, die weer lekker aan het bulldozeren was vandaag achterin en veel weghaalde.

In de tweede helft merkte je dat de krachten wegvloeiden en ging bij ZSC in balbezit het tempo omlaag. Torsten was geblesseerd uitgevallen en dat deed de ploeg geen goed. Vosmeer liep door 2 kopballen uit naar 5-2 en daarmee was het duidelijk dat ZSC hier geen punten ging pakken. De tweede helft kabbelde rustig verder. Sander raakte nog de lat en we kregen een snelcursus ‘zo zorg ik dat het spel meer stilligt dan dat er gevoetbald wordt’ door de scheidsrechter. Wat de beste man wel goed zag was een totaal onnodige charge op Kevin bij onze 16 meter, die terecht bestraft werd met rood. De man floot verder een goed partij, dat moet gezegd worden. Vlak voor tijd werd het nog 6-2 door miscommunicatie achterin tussen de keeper en verdediger.

Al met al een verdiende overwinning van Vosmeer in een wedstrijd waarin ZSC de eerste helft goed meekwam, maar in de tweede helft geen vuist kon maken. Volgende week staat de eilandelijke derby tegen de formatie uit Nieuwerkerk op de rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *