In memoriam Arie Quist

Onlangs bereikte mij het bericht dat Arie Quist is overleden. Arie was een markant figuur en is vooral de laatste tijd bekend geworden door zijn eenzaamheid. Vele zullen hem kennen als de man die uren lang, alleen, op het bankje aan de Boutlaan zat te kijken naar een ieder die langs kwam. En sinds de Plus er is, bij slecht weer vaak te vinden was in de koffiecorner van de Plus.
Arie is uiteindelijk 73 jaar geworden. Arie is bij onze vereniging eigenlijk verbonden aan het damesteam. Jarenlang heeft hij Kees Snoek geassisteerd met de begeleiding van het damesteam. In 1996 is hij daarmee begonnen en dit heeft hij meer dan 15 jaar volgehouden. De eerste jaren was hij ook de vaste vlagger van het team, de laatste jaren was hij meer alleen vaste begeleider. Nadat hij stopte met de begeleiding van de dames, heeft hij nog enige tijd meegeholpen aan het beheer van de buitenruimte van onze sportaccommodatie. Voetbal was alles wat hij had. Hij zat dan ook vaak in de kantine op zijn eigen plaats, aan de bar tegen de muur.
Arie was een man van weinig woorden. Hij was erg op zichzelf en weinig spraakzaam. Hij was de rust zelve. Maar hij was ook de vrijwilliger die zonder dat zijn kind voetbalde, wel uren per week actief was voor onze vereniging. En zeker in het begin was hij erg gedreven. Wat dat betreft was hij een voorbeeld voor vele van ons.
Arie is niet meer onder ons, ik hoop dat hij de rust die hij vaak zelf zocht, nu heeft gevonden. We zullen hem niet snel vergeten.

Peter van Sante,
Voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *