Kortgene uit bestaat niet meer

In mijn voetballoopbaan ben ik er toch wel wat keertjes naartoe gereisd, Kortgene. Elke keer als je dan langs het tennisveld richting voetbal loopt denk je , “zou dit de laatste keer zijn ?” Het antwoord op die vraag kwam al voor de wedstrijd, Kortgene stopt ermee.

Kortgene, waar het veld geel is in plaats van groen, de reclameborden op de grond hangen en zo vies zijn dat de sponsor van weleer nauwelijks nog leesbaar is (mocht het betreffende bedrijf überhaupt nog bestaan), waar gaten in de netten mogelijk doelpunten creëren , Waar de dug out vermeden wordt ivm instortingsgevaar, waar de leeftijd van de scheidsrechter twee keer zo hoog is als zijn hartslag, waar de deuken in de doelpalen zitten, waar de spelers hun eigen tenuutje kopen, als het shirt maar rood is, waar de gaten in de kozijnen zitten, waar een peukie aan de bar nog kan, waar op veld 2 al tien jaar niemand meer geweest is, waar er twee douches zijn waarvan er van eentje al 10 jaar de thermostaatknop stuk is (alleen niek durft dat aan) , waar het legionella gevaar altijd op de loer ligt en waar soms uitwedstrijden laat in de avond eindigen met schrobbeler.
Kortgene, een begrip in al zijn aftakeling, is niet meer…….
Zaterdag 10 maart dus de allerlaatste uitwedstrijd in Kortgene, nog nooit had ik er verloren.
Heel de week al vroeg ik me af wanneer het signaal zou komen dat danwel zsc 2 , danwel zsc 3 niet door zou gaan. Dat signaal bleef echter uit en zo werden er voor het eerst sinds lange tijd drie potjes onder rood witte vlag op 1 dag afgewerkt. Toen ik rond 14u arriveerde op het eerder genoemde sportpark en eens om me heen keek bekroop me al het gevoel dat dit wel eens een lastig potje kon gaan worden. Precies 11 man present en verre van compleet mocht zsc vandaag aftrappen.
Verre van compleet dus, want de teloorgang die het sportcomplex in Kortgene doormaakt treft ook al enige tijd de selectie van Johan. Steeds meer krijg ik het vermoeden dat ook zsc 3 weleens aan zijn laatste seizoen bezig zou kunnen zijn, in ieder geval in zijn huidige vorm. Niels van de Moezel is al enige tijd uit de roulatie, net als Jelle Landman. Dick zijn carriere zit erop , evenals die van Nils Dogger. Edje Hof is druk met andere zaken en ook het lichaam van Us werkt al tijden niet mee. Remco hebben we al een tijdje niet gezien, net als Mike trouwens. Nico is er heel het seizoen al niet en de vraag is of hij ooit nog voetbalt. Luc was er al niet vaak en brak onlangs ook nog eens zijn enkel. JW is verhuisd naar Duitsland en Chris , tsja Chris….. Verder behoort Maarten Noot tot onze selectie, maar die is goed in andere dingen. Als je dan zo al die namen leest dan zouden we toch een aardige ploeg hebben als iedereen er eens was.
Afijn, de toekomst van ons team zal op een later moment ongetwijfeld ter sprake komen.
De wedstrijd dan, zsc begon eigenlijk best aardig en zo was het eerste kwartier voor de rood witten, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Na dat eerste kwartier nam Kortgene het heft in handen en creëerde een licht veldoverwicht, ook aan Kortgene kant waren er echter geen echt grote kansen te bekennen. Naarmate de eerste helft vorderde werd Kortgene steeds dreigender maar wist nog geen doelpunt te maken. Het was ZSC dat het eerste doelpunt van de dag maakte, deze werd echter terug gefloten door de scheidsrechter, onbegrijpelijk ! In de tegenstoot tekende Kortgene de 1-0 aan, een paar minuten later viel ook meteen de 2-0. Waar we 1-0 voor hadden moeten staan gingen we rusten met een 2-0 achterstand. John kreeg een meter of vier van het doel de kans om op slag van rust nog iets terug te doen, hij raakte de bal echter verkeerd en deze verdween over het doel. (of zoals John dat zegt: “die bal was niet goed” ).
In de rust was de wil er wel maar eigenlijk ook wel het besef dat we vandaag een 2-0 achterstand niet goed gingen maken.
ZSC ging er wel voor die tweede helft en was ook zeker het eerste half uur de betere ploeg. Drie creëerde ook kansen maar miste ze allemaal. Dan weet je al wat er gaat gebeuren, Kortgene counterde naar de 4-0 en zo was de wedstrijd definitief gespeeld. ZSC kwam nog wel terug tot 4-1 door een doelpunt van Barry, kreeg daarna nog een opleving maar kreeg ook wederom het deksel op de neus, de zoveelste counter leverde de 5-1 op. Zsc claimde nog een doelpunt, de uitstekend leidende scheidsrechter kende hem ook toe, maar moest dat later toch weer terugdraaien omdat de bal door het zijnet was gegaan. Het zoveelste gevalletje “wie het hardst roept krijgt zijn zin”. Dat er bij de scheidsrechter van dienst wel wat te halen viel hadden een aantal zsc spelers inmiddels ook ontdekt, zo werd hem een vermeende terugspeelbal ingefluisterd en kreeg de leidsman het beslissende duwtje van een drietal hard roepende zsc’ers. Er volgde een indirecte vrije schop die door uw verslaggever hard naar koos gespeeld werd, die wist daar wel raad mee, belandde zijn hakje nog op de paal, uit de rebound schoot hij zelf de 5-2 binnen. Al met al had zsc er nog best een paar meer kunnen maken, had het eigenlijk 5-3 moeten zijn en hadden we met een paar wissels wellicht nog wat uit het vuur kunnen slepen. Het mocht allemaal niet zo zijn en zo werd de laatste uitwedstrijd op Kortgene verloren. Werners drang naar overcompensatie werd wreed verstoord door de regen, evenals het jaarlijkse paardenfeest op het dorp. Alhoewel, gezien de passerende foto’s mocht de regen de pret niet drukken.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen duiveland op de rol, eerste maar eens zien of we wederom 11 man op de been krijgen.

Opstelling :
Sjaak, Werner, Niek, Jeroen, Arjan, Arjen, Barry, Kevin, Tim, John en Koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *