Sterk Twee verrast tegen koploper Vosmeer 1

Zoals vele trainers en coaches in het verleden altijd zeiden: ‘de komende wedstrijd is het belangrijkst’, zo was dat vandaag ook het geval bij ZSC TWEE.

Na de blamage tegen Duiveland waar met maar liefst 14-2 werd verloren, was TWEE gebrand op sportieve revanche.  Als u zich afvraagt waar het wedstrijdverslag van Duiveland uit is; het is wellicht beter voor iedereen nooit iets met dit verslag te doen.

Afijn, over tot de orde van de dag.

Er zijn weinig dingen beter in het voetbal dan winnen van een ongenaakbaar geachte koploper en zo de eerder genoemde sportieve revanche vorm te geven. Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Schampers vandaag wederom in het buitenland is om een diepgaande transfer af te ronden, waar in het vorige artikel ook al sprake van was. Men spreekt over Oostenrijk, of ergens die kant op. Interim coach Yoeri de Voogd nam wederom de honneurs waar. De volgende opstelling kwam uit de hoge hoed. Joost op de goal, daarvoor een vierman sterke verdedigingslinie met Michiel, Mark, Dylan en Raoul. Op het middenveld speelden Danny, Edgar, Kevin en Victor. Het spitsenduo in de 4-4-2 formatie werd gevormd door Mike en Bilal, die na lang blessureleed zijn eerste minuten maakte in het rood-witte shirt.

Om 12:30 bracht Mike de bal aan het rollen. TWEE startte de wedstrijd goed. Zonder grote kansen te krijgen speelde TWEE de bal geduldig rond. Vosmeer kwam niet verder dan een paar afstandsschoten die, mede door de harde wind, allemaal naast het doel belandde.

Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg Mark de bal ter hoogte van de middenlijn. Hij passeerde enkele verdedigers van Vosmeer alsof het speelgoedpoppetjes waren en toen hij bij de rand van de 16-meter aankwam besloot hij zijn rush met een droge schuiver in de rechterhoek. 1-0.

Verdedigend stond ZSC sterk en kwam het nauwelijks in de problemen in de eerste helft. Het enige gevaarlijke moment van Vosmeer leverde echter wel direct een doelpunt op. Waar TWEE probeerde op te bouwen zette Vosmeer vroeg druk en dat resulteerde in balverlies. De bal achter de verdediging die volgde was scherp en viel tussen keeper en verdediger. De aanvaller van Vosmeer schoof kalm de 1-1 onder Joost door. Een flinke domper voor TWEE, dat voelde dat er vandaag iets mogelijk was tegen het oranje elftal. TWEE pakte eigenlijk direct na de 1-1 de draad weer op en zo kwamen er enkele grotere kansen. Uiteindelijk maakte Bilal de 2-1 nog voor rust. Een hoge bal van Kevin viel over Mike heen bij de eerste paal, maar kon bij de tweede paal gecontroleerd worden door Bilal. Hij liet de keeper kansloos vanaf een meter of 10. 2-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Ruben erin voor Bilal. Later in de tweede helft kwam de jonge blom Thomas erin voor Michiel en kwam Edgar, die een goede pot speelde, naar de kant. Jos, de kleine generaal, was zijn vervanger.

Het spel in de tweede helft was eentonig te noemen. TWEE ging verder waar het in de eerste helft gestopt was en dat resulteerde in een vermakelijke tweede helft voor de ZSC-toeschouwers. Via Mike  en Ruben liep TWEE uit naar 4-1 en dat had zelfs meer kunnen zijn in de slotfase. In de counter kreeg Thomas een enorme kans, maar zag zijn inzet goed gepakt worden door de keeper en Mike raakte nog een keer snoeihard de paal. Vosmeer drong nog wel kort aan. Dylan moest nog een keer glijden in de 16 meter en Joost pakte nog een balletje uit de hoek. Die eerst genoemde (Dylan) is tevens gekozen tot speler van het eerste halfjaar en dat is het vermelden waard.

Om het hele plaatje samen te vatten stond er vandaag een meer dan degelijk ZSC dat hard werkte voor elke meter. Er was rust in de ploeg op veel momenten en voorin was TWEE effectief genoeg.

De week na deze puike pot is de wedstrijd tegen SPS helaas afgelast. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen WIK’57 2 en de wedstrijd tegen SKNWK 3 de week daarop. Dit in verband met veiligheidsmaatregelen rondom het Corona-virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *