TWEE maakt het zichzelf knap lastig tegen Smerdiek

Het gras is groen, de bal is rond, de lucht is blauw, helden van TWEE, kom maar gauw. Deze week was het de beurt aan Smerdiek om aan te treden tegen TWEE.

De basiself van TWEE werd aangevuld met enkele sterren uit het 3e elftal. Us, Barry, Wei en later ook Punt, Nico en Brouwer schoten TWEE te hulp. Omdat Schampers op reis is naar het buitenland nam vandaag interim-coach Yoeri de Voogd plaats langs de lijn. De landelijke media beweert dat Schampers in het buitenland is in verband met het aantrekken van een nieuwe speler maar vooralsnog is er door de perschef van TWEE nog niks bevestigd.

Afijn. Voetbal dan maar.

Nadat scheidsrechter Sakhil had gefloten voor het begin trapte Smerdiek af. De intenties van de bezoekers waren vanaf het begin duidelijk. Na de eerdere 2-4 nederlaag op eigen terrein in Sint-Maartensdijk dit seizoen, zette Smerdiek nu in op 3 punten. TWEE had het de eerste 25 minuten lastig en hanteerde dan ook vaak de lange bal van achteruit als oplossing. Smerdiek was beter, feller en zuiniger op het balbezit dan het slordige TWEE.

Smerdiek sprong niet goed om met de kansen. Het ontbrak steeds aan een goede afronding. Na 25 minuten brak Smerdiek opnieuw door de roodwitte defensie. Eerst kon Joost nog redding brengen op een schot van dichtbij maar de rebound werd eenvoudig in het lege doel getikt. 0-1. Na de 0-1 bleef TWEE slordig aan de bal. De wedstrijd kantelde na een minuutje of 30. Plotsklaps uit het niets kreeg Ruben de bal uit een ingooi van Smerdiek. Ruben kon gemakkelijk doorlopen en zijn 2e goal na de winterstop maken. 1-1. Vanaf dat moment nam ZSC de regie over. Er kwam meer rust in de ploeg (vooral aan de bal) en er werd leuk samengespeeld. Enkele minuten na de 1-1 drukte ZSC nogmaals door. Een aanval die achterin begon en via Niels Wei, Victor, Barry en Ruben uitkwam bij Kevin werd koelbloedig afgemaakt door de gelegenheidspits. 2-1. Dat was ook de ruststand.

In de rust liepen Brouwer, Punt en Nico zich warm om hun opwachting te maken. Later kwam ook Edgar erin voor Barry. Brouwer verving Michiel, die het in de 1e helft nogal moeilijk had met de Ketel1 van de avond ervoor. Punt kwam voor Us en Nico voor Wei. Nico verzorgde direct de aftrap.

TWEE ging de tweede helft verder waar het de eerste helft was gestopt: gewoon lekker voetballen. Na ongeveer 60 minuten beloonde 2 zichzelf via Nico, die de 3-1 binnen trapte. Vervolgens liet TWEE het na om verder uit te lopen naar 4,5 of zelfs 6-1. Kevin bediende Ruben met een puik balletje over de verdediging heen, maar Ruben stuitte helaas op de keeper. Ook kwam Kevin nog een keer goed door aan de rechterkant maar het ontbrak hem aan de rust om af te ronden.

De 80e minuut brak aan. Smerdiek zocht nog een keer zijn geluk via een aantal hoge ballen achter de verdediging. 1 zo’n bal werd niet goed verwerkt door Joost en bleef panklaar liggen voor de voeten van de kale spits. Heel de wedstrijd vooral bekend als ‘die nummer 11’.

Hij kende weinig moeite om het buitenkansje te benutten en zo de spanning voor de laatste 10 minuten terug in de wedstrijd te brengen.

Uiteindelijk leidde het tot een paar schoten op doel van Smerdiek, maar zonder resultaat. Na iets meer dan 90 minuten vond Sakhil het mooi geweest en floot hij voor het einde. TWEE recht dus de rug na het gelijkspel van vorige week en vindt weer aansluiting bij de subtop.

Volgende week, als ‘Duiveland uit’ op het programma staat, hopen we meer te weten over de activiteiten van Schampers in het buitenland en het resultaat daarvan. Voor deze week sluiten we af met de woorden van interim-coach Yoeri: ‘Voetbal is Passie!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *