ZSC 3 wint, maar verzuimt monsterscore te noteren bij Oostkapelle 4

Op het door de coronamaatregelen uitgestorven sportpark ‘Duinhelm’, trof ZSC 3 afgelopen zaterdag de mannen uit Oostkapelle. Voor de thuisploeg was het de eerste wedstrijd van het seizoen, ZSC kon de koppositie verstevigen. Om 12:00 sneed het fluitje van de scheidsrechter door de stilte heen en bracht de spits van Oostkapelle de wedstrijd op gang.

Oostkapelle begon in een soort 4-4-2 opstelling, waarbij de twee centrale middenvelders steeds de diepte opzochten. Dit leidde tot druk communiceren in de ZSC verdediging, wat niet altijd goed ging. Diezelfde defensie van ZSC moest noodgedwongen na tien minuten al verder in een ander samenstelling: rechtsback Michiel moest de strijd geblesseerd staken. Hij werd vervangen door JP, waardoor Kevin op de rechtsbackpositie belandde.

Na ongeveer een kwartier kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en voetbalde ZSC wat meer onder de druk van Oostkapelle vandaan. Het leidde tot een kans voor Ruben, die de bal wat wild op de paal schoot. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van de spelmaker van ZSC: Jos Kristelijn, die met de wedstrijd beter lijkt te worden. Na een duel tussen Victor en de voorstopper van Oostkapelle kreeg Jos de bal op de rand van de zestien in zijn voeten en besloot uit te halen. Een streep in de kruising volgde, die de keeper alleen gehoord kan hebben. 1-0 voor ZSC.

ZSC leek door te drukken na die geweldige 0-1. Ondanks dat het slordig aan de bal was, kwam ZSC toch tot een aantal kansen. Keer op keer stond de keeper van Oostkapelle in de weg. Doordat ZSC de 0-2 niet op het scorebord zette, bleef Oostkapelle hoop houden. ZSC verdedigde op slag van rust de bal nonchalant uit in de voeten van de nummer tien van Oostkapelle. Deze wist één van de twee spitsen te bereiken die hoog en hard afrondde. De thee werd gedronken met een 1-1 tussenstand.

Bob die weer eens een duel wint

Na de thee kwam Torsten erin voor Edgar. Het was eenrichtingsverkeer de tweede helft. Er waren maar weinig momenten dat de thuisploeg zich onder de druk van ZSC uit voetbalde. ZSC kreeg opgelegde kansen via Bob, JP en Ruben maar telkens ontbrak het aan scherpte voor de goal. Dik en dik verdiend was het dan ook dat ZSC op 1-2 kwam, ongeveer een kwartier voor tijd. Oostkapelle wilde de bal uitverdedigen maar de back schoot de bal tegen Jos aan, die hiermee fenomenaal, maar gelukkig, JP bediende. JP schoof de bal langs de keeper in het doel.

Vanaf toen begon Oostkapelle weer wat beter te voetballen en direct creëerde de thuisploeg drie kansjes. Een kopbal ging net over en een vrije trap ging naast. Dylan moest nog een keer aan de noodrem trekken maar de scheidsrechter weigerde rood te trekken, waar hij dat 5 minuten eerder aan de andere kant ook naliet. In de laatste 5 minuten stelde ZSC de overwinning veilig door een goed uitgespeelde goal die binnen werd geschoten door JP.

Jos vond ZSC na afloop duidelijk de betere ploeg: ,,Ik vond met name dat we heel slordig speelden. Het leek erop of we probeerden het wereldrecord hoogschieten te verbreken. We kregen genoeg kansen dus al met al een verdiende overwinning.” Ook had Jos het al over een mogelijk kampioenschap en wilde hij het nog even hebben over de 0-1. Dylan voegde daaraan toe: ,,negen uit drie. Dat staat als een huis, alhoewel we vandaag wel erg lang wachtten om onszelf te belonen.”

ZSC won dus met 1-3 en verstevigt de koppositie. In de nabeschouwing liet Michiel weten dat hij hoopt zo snel mogelijk weer op het veld te staan. De verwachting is dan ook dat hij er de volgende wedstrijd weer bij is. Het helpt in ieder geval mee dat die pas 24 oktober plaatsvindt: uit tegen FC de Westhoek 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *