ZSC ‘DRIE’ boekt solide overwinning op WIK 2

Het is al weer een tijd geleden maar het eerste voetbalweekend zit er weer op voor de heren van TWEE en DRIE. DRIE mocht in deze eerste speelronde aantreden tegen WIK, de formatie uit Kerkwerve. Voor de duidelijkheid: TWEE van vorig seizoen gaat verder onder DRIE en andersom. Want ja: KNVB…

Goed, voetbal dan maar: de geur van het zaterdaggras, het gemopper op het net iets te harde veld en vooral die goede pint(en) na de wedstrijd met het slap geouwehoer wat daarbij komt kijken is tenslotte hetgeen waar de semi-vedettes voor komen.

Om precies 12:45 floot scheidsrechter Koster voor het begin van de wedstrijd. Het was te merken dat dit de eerste wedstrijd sinds lange tijd was voor beide elftallen. De wedstrijd kwam wat traag op gang. Zonder echt veel grote kansen sukkelde de eerste 10 minuten voorbij.

Het eerste gevaar kwam van de kant van ZSC en was direct raak. Bob tekende na een steekbal van Jean-Paul voor de 0-1. Hierna pakte ZSC snel door en scoorde het via Bob snel de 2-0, waarna waarna Viktor (Sikora) misschien wel het ZSC-record pakte van de eerste gele kaart na de seizoensstart. Toen hij weer terug het veld op mocht van de scheidsrechter besliste Jean-Paul de ruststand op 3-0.

Voor rust stelden de groenhemden weinig tegenover het gevaar uit Scharendijke. Het ontbrak aan de scherpte en communicatie voorin om echt gevaarlijk te worden. Na rust werden de ruimtes groter op het veld. WIK vulde het middenveld beter in dan ZSC en werd een aantal keer gevaarlijk uit de counter. ZSC bleef staan op een comfortabele 0-3 voorsprong, wat te danken was aan het goede verdedigende werk van Raoul, Dylan en Michiel, het drieluik achterin.

ZSC kwam er niet meer heel vaak aan te pas, behalve toen Kevin Bob bediende met een lange bal vanaf de zijkant. Bob maakte geen fout oog in oog met de doelman van WIK en bracht ZSC naar 0-4. 10 minuten voor tijd liep ZSC zelfs uit naar 0-5 toen Jean-Paul, die we toch echt JP gaan noemen in de volgende wedstrijdverslagen, aan mocht leggen voor een vrije trap op de rand van de 16 meter. Hij zag een gaatje naast de keeper en prikte de bal langs de muur, laag in de verre hoek.

ZSC liet daarna de touwtjes weer wat vieren en WIK zette aan voor een klein slotoffensiefje. Het leidde tot een schot van afstand dat houdbaar leek, maar toch in het net belandde, en een fijne bal vanaf de rand van de 16 die binnenviel in de winkelhaak. ZSC gaf dus 2 doelpuntjes toe op een zonnige middag in Kerkwerve. De wedstrijd eindigde in 2-5.

Volgende week speelt DRIE om 12.30 thuis tegen Dauwendaele 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *