Beladen derby !!!

As Zaterdag staat er weer een mooie derby op het programma, ZSC gaat dan richting Haamstede voor de ‘altijd’ beladen derby. Afgelopen Zaterdag won ZSC vrij eenvoudig van buurman Brouwershaven (9-0), mocht ZSC Zaterdag winnen is het nog steeds afhankelijk wat GPC Vlissingen doet tegen Brouw. Aangezien er maar eentje doorgaat in de beker, en ZSC uit bij GPC 2-2 gelijkspeelde.


Vorig jaar won ZSC van de Westhoek via penaltys nadat het in de 90 minuten 2-2 gelijkspeelde, ZSC kwam die wedstrijd terug van een 2-0 achterstand. Komend seizoen hebben beiden verenigingen de nodige versterkingen mogen verwelkomen, beiden draaiden ook een vrij goede voorbereiding. Deze wedstrijd is weer een wedstrijd op zich, deze beladen derby gaat verder terug dan de gemiddelde leeftijd in beiden teams. Fc de Westhoek bestaat tegenwoordig uit DFS en Renesse, ZSC die alleen samen werkt met de jeugd van de Westhoek en aantal senioren die samen spelen onder de naam Fc de Westhoek/ZSC’62 3. Verder heeft ZSC nog zelfstandig een 2e en 3e elftal !

Twee jaar geleden kwamen beiden teams elkaar ook al eens tegen, dit was in de nacompetitie wedstrijd op neutraal terrein. Renesse was toen gastheer voor deze kraker, Westhoek speelden voor promotie naar de 3e klas en ZSC voor lijfsbehoud. ZSC wist uiteindelijk eenvoudig te winnen (4-1). Komende Zaterdag treffen beiden elkaar weer, dit keer wederom in beker verband. De messen zullen weer geslepen zijn, je kan degraderen, promoveren maar er telt maar één wedstrijd op een jaar. We hoeven de mannen niet meer te motiveren, dit werd al gedaan voor ons door de Knvb bij het bekend maken van deze mooie loting.

Fc de Westhoek ’20 – Sv ZSC’62  14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *