Bericht van de voorzitter

Het jaar van de waarheid.
Ik wil beginnen met een ieder namens het bestuur van sv ZSC ’62 een voorspoedig, en sportief 2018 toe te wensen. Moge 2018 dat brengen wat jullie hopen dat het zal brengen dat in goede gezondheid.
Dat zelfde hoop ik ook voor onze vereniging.
Dat 2018 dat mag brengen wat wij hopen en dat in goede gezondheid. 2018 wil ik graag het jaar van de waarheid noemen. Er staan dan ook voor het komende jaar verschillende belangrijke doelstellingen op het programma.

– Blijkt ZSC’62 een terechte 3e klasser te zijn, en blijven we ook volgend seizoen in de 3e klasse acteren?
– Blijkt ZSC’62 een volwaardige vereniging met ook komend seizoen 3 herenteams?
– Blijkt ZSC’62 een vereniging waar de opkomst van de spelers niet onnodig zorgt dat er wedstrijden moeten worden afgezegd door gebrek aan spelers.
Maar ook andere belangrijke doelen.
Blijft ZSC’62 die gezellige vriendschappelijke vereniging waar je graag blijft voetballen, je leven lang.
Blijft ZSC’62 belangrijk voor het sociale leven van Scharendijke?
Wordt het weer gezellig langs de lijn en in de kantine? Zeker als het wat tegenvalt met de sportieve prestaties van het vaandelteam merk je dat dit zijn weerslag heeft.

We hebben vorig jaar het besluit genomen om, als er een nieuwe accommodatie komt, ons opte heffen en samen te gaan met SV Renesse en DFS in de nieuw te stichten vereniging FC de Westhoek. Na dit besluit is de gemeente aan de gang gegaan en samen met een projectgroep namens de drie verenigingen en FC de Westhoek is er nu een nieuwe locatie uitgerold, langs de Recreatieverdeelweg, tussen de rotonde met de Kooijmansweg en het bedrijfsterrein Duinzoom. Een terrein dat groot genoeg is om ruimte te bieden aan een mooi nieuw sportcomplex. De gemeenteraad heeft daarnaast al geld beschikbaar gesteld in de meerjarenbegroting en ook stichting Renesse staat positief om op die locatie naast een sportterrein ook een vervanger van de afgeschreven sporthal Westerschouwen te realiseren. Een locatie dus waar van alles kan gaan gebeuren. Het ziet er dus werkelijk naar uit dat dat het nieuwe complex en een fusievereniging in de Kop van Schouwen er gaat komen. Wij kunnen er mede voor zorgen dat dit een complex en een vereniging wordt waar het ook voor ons prettig wordt om te sporten. De voorbereidingen zijn gestart en wij zitten aan tafel en praten volwaardig mee. Heb je ideeën of wil je zelf meepraten over de toekomst van onze vereniging, laat het ons weten.

De eerste stap is gezet. Maar het eind is nog lang niet in zicht. We zullen dus als ZSC’62 de komende jaren nog gewoon door kunnen gaan op ons eigen sportcomplex. We kunnen dus jaren nog de naam ZSC’62 hoog proberen te houden. Dan zullen we er allemaal wel voor moeten willen gaan. Sportief liggen er vele uitdagingen dit jaar op ons te wachten. Maar ook organisatorisch begint het hier en daar wat te rammelen. Er zal dus wat olie op de raderen gesmeerd moeten worden Dat geldt voor het bestuur, voor onze vrijwilligers, maar ook voor al onze leden. Laten we met zijn allen hieraan gaan werken. Vele handen maken licht werk. We zullen allemaal iets beter ons best moeten blijven doen. Laat het losse zand niet tussen onze raderen komen. Dan kunnen we het als ZSC’62 blijven redden en kunnen we aan het eind van dit jaar inderdaad constateren dat de laatste jaren van ZSC’62 in ieder geval mooie jaren zullen zijn en dat we terecht hebben besloten om nu nog niet volledig op te gaan in de nieuwe vereniging.

Laten we met zijn allen zorgen dat 2018 een sportief en gezond jaar wordt, ook voor ZSC’62.
Peter van Sante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *