Drie ook eenvoudig langs Dauwendaele 6

Niks is lekkerder dan met een koude pint kijken naar de mannen van ZSC 1 en schreeuwen terwijl je beeld steeds waziger wordt van de alcohol. Maar eerst moest Drie zelf aan de bak met succescoach Yoeri de Voogd aan de zijlijn.

Om een uurtje of half 1 werd er afgetrapt. Bij Drie waren Victor Middelbeek en dus coach Laurens Schampers afwezig. Laatstgenoemde was undercover op Centerparcs in Heijen op zoek naar de plaatselijke Kew Jaliens of Rick Kruys. Gelukkig wilde Yoeri vandaag de honneurs waarnemen. Yoeri probeerde de spelers van drie op te peppen voor de wedstrijd met een legendarische peptalk, hoe alleen hij dat kan. Alleen was daar op het veld weinig van terug te zien in de eerste minuten.

De tegenstander uit Dauwendaele in Middelburg (naast onze favoriete bowling De Kruitmolen van Rens) begon goed aan de wedstrijd. In de eerste vijftien minuten kreeg het zeker twee grote kansen. Een kopbal werd gekeerd op de lijn en een schot vanaf de 16-meter werd over getikt door Joost.

Het bleef 0-0 en Drie besloot zich ook maar eens met de wedstrijd te gaan bemoeien. Na 20 minuten was het direct raak. Kasimier schoot uit een afgeslagen bal van Kevin hoog en hard de 1-0 binnen. Kasimier kreeg het voordeel van de twijfel, want als er een VAR was geweest hadden ze misschien een half uur moeten kijken of er geen overtreding aan vooraf ging.

Dauwendaele 6 liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef aandringen. Het resulteerde in de 1-1. Na slordig balverlies op het middenveld volgde er een lange bal. De bal viel in het niemandsland tussen Dylan en Joost in. Beiden gleden naar de bal toe, maar zonder succes: de spits van Dauwendaele kon de bal rustig intikken.

Vanaf dat moment werd het echt een wedstrijd en pakte Drie het heft stevig in handen. Nadat JP een vrije trap snoeihard op de handen van de keeper kegelde en Ruben de bal uit de rebound, vanaf twee meter via de lat over schoot (klasse, pik), maakte Drie via gelegenheidsspits Berné de 2-1. Op aangeven van JP schoof hij de bal koelbloedig langs de keeper.

De twijfel van de eerste 15 minuutjes waren verdwenen en ZSC drukte nog voor rust door. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Berné leverde een puike voorzet af, precies op het hoofd van Kevin, die alleen nog maar zijn nek hoefde uit te schuiven en binnen hoefde te knikken.

De tweede helft leek meer een formaliteit. ZSC leek het wel prima te vinden met twee goals voorsprong op zak en ook Dauwendaele vond niet meer de power om vooruit te voetballen. Het kwam niet verder dan een aantal kleine kansjes. Over de hoogtepunten van de tweede helft kunnen we kort zijn: dat waren de terugkeer in de defensie van Dennis Louwerse en het doelpunt uit de penalty van Michiel van Dongen(!).

Hoe de penalty tot stand kwam weet niemand meer, wat meer opviel was de luide roep van het publiek om de vaste rechtsback van 3. De andere 10 spelers op het veld konden niet anders dan de bal te laten aan van Dongen. Met een hoge torpedo in de linkerbovenhoek liet hij de keeper kansloos. Het is voor Michiel zijn eerste doelpunt in dienst van de senioren van ZSC’62.

Zoals eerder vermeld viel er verder weinig te genieten voor de supporters de tweede helft en was iedereen blij dat het tijd was voor toch wel de specialiteit van dit elftal, de derde helft.

Komende wedstrijd neemt ZSC het in Oostkapelle op tegen Oostkapelle/Domburg 4. De mannen uit Oostkapelle spelen hun eerste competitiewedstrijd dit seizoen terwijl Drie nu koploper is met zes punten uit twee wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *