Drie verslaat FC De Westhoek 3 en klimt naar derde plek

Afgelopen zaterdag heeft Drie, met Kevin Kostense terug in het team, goede zaken gedaan in Burgh-Haamstede: de derde plaats werd overgenomen van FC De Westhoek 3, dat met 2-4 werd verslagen. Wel heeft Drie een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer vier Bruse Boys 4 (1 punt verschil) en twee wedstrijden meer gespeeld dan FC De Westhoek 3 (2 punten verschil).

De eerste helft van de eerste helft werd er zaterdag niet veel gevoetbald: na een spannend eerste kwartier waarin de teams aan elkaar gewaagd waren raakte de keeper van FC De Westhoek 3 geblesseerd waardoor de wedstrijd een aantal minuten stil lag. Zijn vervanger stond net in het veld en mocht toen al een bal uit het net vissen: Arjan Brouwer toonde na zijn geweldige aanname zijn gigantische voetbalinzicht, waarmee hij Niels in scoringspositie bracht. Niels wist hier wel raad mee en werkte de bal als de koelbloedige spits die hij is in het doel: 1-0.

Niet veel later werd een gevaarlijk schot van Kevin Kostense van de doellijn gehaald. FC De Westhoek 3 bleef op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde in een geweldig schot dat op de lat belandde. Als reactie bewees Kevin even later dat hij het balgevoel nog niet helemaal terug heeft gevonden: voor open doel gleed hij uit waarmee hij verzuimde de 2-0 binnen te tikken. Drie bleef gevaarlijk voor het doel van FC De Westhoek 3 en uiteindelijk raakte Kevin de bal wél goed en bereikte hij met een geweldige voorzet Niels, die de keeper voor de tweede keer kansloos liet. 2-0, wat ook de uiteindelijke ruststand was.

In de tweede helft wist Kevin na een geweldige actie waarmee hij drie verdedigers zijn hielen liet zien de combinatie aan te gaan met Niels, waarna hij er 3-0 van maakte. Uiteraard probeerde de formatie uit Burgh-Haamstede het tij nog te keren, wat voor gevaarlijke momenten zorgde voor het doel van Drie. Helaas kon de goed keepende Shakil een geplaatste bal na de zoveelste aanval niet keren: 3-1. Gelukkig had Drie Edgar. Na een geweldige actie vanaf de linkerkant krulde hij de bal fraai in de verre bovenhoek voor de 4-1. FC De Westhoek 3 bleef doorjagen en uiteindelijk bepaalden ze na een rake kopbal de eindstand op 4-2.

Volgende week mag Drie in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis MZC’11 5 aan de zegekar proberen te binden. In Zierikzee eindigde de wedstrijd in 1-5, wat vertrouwen moet geven voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *