DVV’09’ steelt overwinning

Na de prachtige overwinning van vorige week tegen Halsteren moest DVV’09 het vandaag opnemen tegen hekkensluiter ZSC’62. Trainer John Kleijn had zijn mannen al voorbereid op een lastige wedstrijd. De mannen uit Scharendijke geven het thuis niet cadeau en de laatste uitslagen onderstrepen dit. Voor de Dirkslanders is de overwinning van vorige week pas echt goud waard, als dit ook vandaag met drie punten verzilverd wordt.

Gelijk vanaf de aftrap onderstreepte de thuisploeg de waarschuwing die vooraf gegeven werd. De Zeeuwen klapten er bovenop en kregen via de bedrijvige spits al snel de eerste kans van de wedstrijd. DVV had zichtbaar moeite en slaagde er niet in om in het eigen spel te komen. Op alle fronten werd niet thuisgegeven vanmiddag en mocht het van geluk spreken dat de scherpte bij ZSC voor het doel ontbrak. Ondanks het mindere spel zit er toch af en toe een spaarzaam goede aanval bij. Een combinatie tussen van Dam en van der Veer, leidt tot een grote schietkans voor laatst genoemde. Helaas zeilt zijn poging naast de paal. Ook bij een corner krijgt DVV prompt een opgelegde kans, maar schiet J. vd Boogert naast. ZSC verzuimt vlak voor rust wederom om op voorsprong te komen en ziet een boogballetje over doelman Hanenberg heen net naast vliegen. Ook de lat voorkomt nog dat DVV met en achterstand de rust in gaat.

In de tweede helft probeert DVV het om te draaien, maar vervalt het helaas al snel in de zelfde flipperkast als voor de rust. Net als in de eerste helft zit er één goede aanval bij van de Dirkslanders en schiet Toes uit kansrijke positie net over het doel. Het zijn met name de Zeeuwen die verzuimen om de trekker over te halen. Het fanatieke, maar onrustige spel maakt dat het in de afronding ook ontbreekt aan enige beheersing. Waar de wedstrijd op een gelijkspel lijkt af te stevenen en DVV hier zeker vrede mee had moeten hebben, loopt het toch nog anders deze middag. In de 90e minuut mag J. vd Boogert in kansrijke positie een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Met een harde en geplaatste bal, verschalkt hij de doelman in de verre hoek en bezorgd hij DVV toch nog de zege. In de blessuretijd probeert ZSC nog met man en macht een treffer te forceren, maar houdt DVV stand.

Zo boekt DVV’09 toch een overwinning in misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen. De Dirkslanders kunnen zo met een goed gevoel de break in van twee weken, waarin geen competitie gespeeld gaat worden. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 4 maart thuis tegen Tholense Boys. Tot dan!

Bron: www.dvv09.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *