post

‘Een spits die veel scoort is altijd een goede speler toch?’

Deze week heeft Joost Bouwman speler/trainer Laurens Schampers geïnterviewd over zijn verwachtingen, de druk en wanneer je een goede speler bent.

Laurens, leuk dat je er bent! Wat vind je ervan tot nu toe, hoe bevalt jouw nieuwe rol binnen de club?

Ja, leuk. We hebben ook een leuke groep met een goede mix tussen de jonge en de oude generatie.

Je bent tevreden tot nu toe?

Natuurlijk.

Je hebt nu vijftien punten uit zeven wedstrijden: vijf gewonnen en twee verloren. Hoe kijk jij tegen de verloren wedstrijden aan?

Tegen de koploper kan je verliezen, helemaal in een uitwedstrijd. Tegen SKNWK ben je eigenlijk niet bezig met voetballen hoe we dat normaal doen. We gingen iets te hard voetballen. In plaats van lekker over te spelen maakten we nu wat meer overtredingen dan normaal en kom je zelf ook niet in jouw spel. We beloonden het voetbal wat er in deze groep zit niet.

Voelde je druk na die twee nederlagen achter elkaar? Voelde jij dat er bij NOAD uit punten gepakt moesten worden? Was je licht zenuwachtig?

Zenuwachtig was ik niet. Het is voor de teamspirit wel goed om de wedstrijd positief af te sluiten in de vorm van een overwinning.

Merkte je een opluchting in de spelersgroep na afloop?

Ja dat merkte ik. Het is voor ons belangrijk dat we ook vroeg scoren, dat merkte je ook bij NOAD. In de eerste helft moesten we onze doelpunten meepakken, dat doen we nu te weinig. Nu gaan we vaak 1-0 de rust in terwijl dat misschien wel 4 of 5-0 had kunnen of moeten zijn. Op de manier hoe wij voetbalden zie je gewoon dat we een leuke groep bij elkaar hebben dit jaar.

Ik heb de wedstrijden eens teruggekeken op Ziggo en daar viel mij iets op: de rol van Fabian binnen het team. Hij scoort veel als hij aanwezig is. Hoe zie jij zijn rol binnen dit team?

Een spits die veel scoort is altijd een goede speler toch?

Dat is mooi gezegd, het kan zo op een tegeltje meneer Schampers!

Haha, het is een spits die inderdaad scherp voor de goal staat. Hij maakt het voetballen voor de andere spitsen ook makkelijker: als hij speelt is het duidelijk dat hij scherp voor de goal staat en de andere spits daar achter. Zo heeft de buitenspeler twee mogelijkheden om de bal klaar te leggen.

Een van de laatste vragen alweer, gaat snel hé?

Ongelofelijk

Time flies when you’re having fun.

Op welke plaats verwacht jij dat TWEE eindigt dit seizoen?

Ik moet eigenlijk zeggen kampioen, maar dat verwacht ik niet meer. De Tweede of derde plaats is denk ik een realistische doelstelling.

Cruciaal daarin is zaterdag tegen Bruinisse. Wat verwacht je van die pot?

(Bruinisse staat 3e, Tholense Boys 2e en wij 4*)

We zullen het zien zaterdag, ik mis een aantal jongens achterin plus de keeper. We moeten even passen en meten en gaan kijken hoe we verzet tonen tegen Bruinisse.

Het zit erop meneer Schampers. Dankjewel voor de tijd en veel succes zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *