Eigen doelpunten doen Drie de das om tegen Colijnsplaatse boys 3

Het paasweekend bracht Drie de gelegenheid zich te revancheren tegen nummer twee Colijnsplaatse Boys 3. De vorige wedstrijd tegen de ploeg uit Colijnsplaat werd namelijk kansloos met 8-0 verloren en het was dus een grote verrassing wat voor ploeg Drie zou treffen.

Er was in de eerste minuten letterlijk geen wolkje aan de lucht voor Drie, met Dennis Louwerse terug in het team. Drie was ‘on fire’ als de Notre Dame afgelopen week was en kwam welverdiend op een snelle 1-0 na een geweldige pass van, wie anders, Jos Kristelijn. Hij zag de ruimte en stak Koos weg die op volle snelheid de verdediging achter zich liet en koel en bekeken de 1-0 achter de keeper van Colijnsplaatse Boys plaatste. Lang kon Drie niet genieten van de voorsprong: de spits van Colijnsplaatse Boys zocht en vond contact in de zestien van Drie en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Dit cadeautje werd uitgepakt en zodoende kwamen ze terug in de wedstrijd.

De enkele keren dat Colijnsplaatse Boys van de eigen helft af kwam werd het gevaarlijk: na een sterke sliding van Michiel van Dongen waarbij hij meerdere brandwonden opliep door het harde gras, moest hij een corner weggeven. Bij deze corner kwam Koos weer eens in scoringspositie. Hij toonde zich een ware plaag voor iedere verdediging: zowel voor die van de tegenstander als voor zijn eigen want even koel en beheerst als hij de 1-0 binnen tikte voor Drie, zo koel kreeg hij de 1-2 achter zijn eigen doelman via zijn borst.

Hoewel Drie beter speelde dan Colijnsplaatse Boys, blonk Joost Bouwman hier en daar uit met enkele geweldige reflexen, waarmee erger werd voorkomen. Na een goede counter rond het einde van de eerste helft werd het weer eens gevaarlijk voor het doel van Colijnsplaatse Boys. Edgar behield het overzicht en gaf de bal met een ‘puntertje’ aan Niels. De spits wist de buitenspelval op een sublieme manier te ontwijken en terwijl hij het deed lijken alsof de verdedigers alvast naar de kleedkamer waren voor de rust, speelde hij de keeper uit met een driedubbele schaar voor hij de bal in het lege doel wist te schuiven. 2-2.

Met 2-2 ging Drie thee drinken en was er qua uitgangspositie weinig te klagen. De twee tegendoelpunten waren erg onnodig, maar iedereen wist dat het vandaag niet nodig was om te verliezen van deze ploeg. Kijkend naar de vorige 8-0 nederlaag tegen hen, was teleurgesteld zijn met een 2-2 ruststand een aardige prestatie.

Na de rust kwam onder andere de uiteindelijke ‘matchwinner’ Arjan Brouwer in het veld. De tweede helft was het wat rommeliger aan beide kanten en werd er wat minder gecreëerd. Toch wist Drie weer eens te scoren: Arjan Brouwer was als eerste bij de bal na een vrije trap en kopte de bal fantastisch achter Joost en zo kon Drie weer aan de bak voor de gelijkmaker. Hoewel Drie haast maakte kwam de gelijkmaker niet meer op het scorebord, waardoor de volgende drie wedstrijden gewonnen moeten worden om zicht te houden op de derde plaats.

De volgende wedstrijd wordt pas gespeeld op 4 mei. Drie mag dan aantreden tegen de huidige nummer drie: De Westhoek 3. Aan Drie de taak om deze wedstrijd te winnen om een grote slag te slaan in de race om de derde plaats. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, gezien de vorige ontmoeting tussen de twee partijen eindigde in 2-2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *