Einde nadert voor ZSC!

Het duel Bruse Boys-ZSC’62 (2-0), waarbij eerstgenoemde laatstvermelde naar de rand van afgrond (lees: vierde klasse) duwde, verdiende geen schoonheidsprijs. In totaal vielen er zeven gele en een rode kaart.

Van beide zijden lieten spelers namelijk zich enkele malen niet van hun beste kant zien. ZSC’62-trainer Edwin Kriens was niet blij met wat hij, nogmaals van weerszijden, zag. “Het liep uit de klauwen en dat vind ik zo jammer. Het was schandalig van beide kanten. Dat je een voetballende overtreding maakt, is inherent aan het voetbal. Het is een mannensport. Natuurlijk moet je je beheersen en bepaalde overtredingen mogen niet.” Hiermee refereerde hij aan Ian van Essen die na ruim een halfuur met tweemaal geel (foto) moest inrukken. Volkomen logisch in de ogen van Kriens. In de slotfase waren er behoorlijk wat irritaties onderling tussen spelers van Bruse Boys en ZSC’62. Kriens: “Dat is ook niet goed. Spelers in het veld moeten zich beheersen. Van beide kanten.”
Het gebeurde in een fase waarin ZSC’62 nadrukkelijk op zoek was naar ‘gelukkige’ gelijkmaker. Hoewel de Scharendijkenaren al bijna een uur met tien man speelden, maakten ze het thuisploeg op sportpark Volharding knap lastig bij een 1-0-voorsprong. “Dat was terecht”, sprak Kriens. “Dan kun je zeggen: we kruipen in onze schulp en 4-4-1 voetballen, maar we staan op een dusdanige positie dat je iets moet. We hebben koppels gemaakt en met twee spitsen blijven spelen. Bru was gewoon een beetje de kluts kwijt.”
Thomas Maaskant (foto), koppend uit een corner de maker van de 1-0, ervoer ook dat het niet van leien dakje ging tegen tien man. “Het veld is stroperig waardoor het tempo uit ons spel gaat en zij komen dan in hun spel. Als je het kunt verleggen, dan speel je ze kapot wat we een paar keer deden. ZSC’62 is geen voetballende ploeg: ze gebruiken voornamelijk de lange bal en willen doorkoppen Dat is het gevaar en dan wordt het op den duur lastig omdat je de 2-0 niet maakt. Gelukkig maak je het af en ben je veilig. We hebben het eigenlijk goed gemaakt wat we uit niet hebben gedaan”, doelde de verdediger op de 3-1-nederlaag in Scharendijke, eerder in het seizoen 2022/2023.
Voor ZSC’62 resten dit seizoen nog twee wedstrijden. De eerstkomende is zaterdag 13 mei wanneer de andere aanstaande SKNWK naar Scharendijke. In het slechtste geval maken beide clubs op die dag de afzink naar de vierde klasse. (foto doelpunt: Dirk van Wolferen)

Bron: Wereldregio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *