‘Er zit veel kwaliteit in deze ploeg en als we de ploeg bij elkaar houden, ben ik er van overtuigd dat we een mooi seizoen gaan beleven’

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen mocht TWEE op bezoek bij Smerdiek 3. Jos was vandaag de begeleider en wist het team goed te motiveren voor de wedstrijd. Mooi om te zien dat hij met zijn gevoel voor humor het team wist op te peppen voor de start.

De zon scheen, de lucht was blauw, de grasmat was kurkdroog en TWEE begon afgetraind aan de aftrap. Dit resulteerde in een openingsfase waarin TWEE superieur was en de nodige kansen wist te creëren. Helaas bleef het hier een tijdje bij, totdat Ruben de bal geweldig in de kruising wist te schieten na een geweldige pass van Kevin en een misschien nog geweldiger overstapje van Torsten. TWEE bleef hongerig op jacht naar de tweede treffer wat resulteerde in meer kansen en uiteindelijk het doelpunt van Ray, die de bal uit de kluts kreeg en hem zeer koeltjes langs de keeper wist te schuiven. Vervolgens hield Joost zijn doel op knappe wijze schoon en onderscheidde hij zich met enkele katachtige reflexen. Verder gebeurde op een fraaie onderschepping van Michiel -die hij bijna met de dood moest bekopen- na weinig in de eerste helft.

2-0 stond er op het scorebord toen de scheidsrechter floot voor de thee. De nodige wijzigingen werden doorgevoerd in het sterrensemble van gelegenheidscoach Jos, die zichzelf maar opstelde voor het restant van de wedstrijd.

In de tweede helft was het Smerdiek dat begon te voetballen en, kijkend naar het spelbeeld, uiteindelijk redelijk terecht op 2-1 kwam. Niet veel later was Ray(!) doorgebroken en wist hij de bal over de doelman in het goal te lobben met, naar eigen zeggen, buitenkantje links. Helaas stond hij buitenspel en ging dit feest niet door. Kort hierop viel, zeer ongelukkig, de 2-2. Na een tijd aandringen lukte het Fabian, de nieuwkomer,  voorbij de verdediging te razen zonder buitenspel te staan, waarna hij de bal ook over de doelman wist te lobben. Hiermee tekende hij voor de 3-2. Uiteindelijk wist Fabian ook nog de 4-2 te maken via een technisch perfect uitgevoerde kopbal die genadeloos hard tegen de touwen vloog.

Gelegenheidscoach Jos was tevreden met zijn ploeg: “Aangezien er een groot aantal nieuwe spelers was, waren we nog wat zoekende.” Verder stelt hij dat de spelers de komende weken nog moeten wennen aan elkaars kwaliteiten en looplijnen, waardoor er ook vaste patronen gaan ontstaan. Hij ziet het seizoen dan ook zonnig in: “Er zit veel kwaliteit in deze ploeg en als we de ploeg bij elkaar houden, ben ik er van overtuigd dat we een mooi seizoen gaan beleven.”

Aankomende zaterdag mag TWEE thuis om 12.30 aantreden tegen WHS 4, wat staat voor ‘Wij Houden Stand’. Dat willen wij nog wel eens zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *