Gehavend ZSC’62 buigt na doelpuntloze eerste helft voor Halsteren in de beker

Tot aan de rust wist een sterk op de verdediging leunend ZSC’62 averij te voorkomen in het bekerduel met Halsteren. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de Brabanders.

Halsteren en ZSC’62 komen uit in dezelfde competitie, de derde klasse B. De Brabanders zijn daarin koploper, de Zeeuwen staan twaalfde. Het werd dus een pittige klus voor ZSC’62. Coach John Tahapary kon geen beroep doen op de broers Robin en Mark Provoost, Michiel Schipper en Justin Vaane en dat maakte het er ook al niet makkelijker op.

Nicky van der Velden was door het rijtje aanwezigen de eenzame spits van dienst. Aanvoerder Lennart Wesdorp keerde na een enkelblessure terug in de basis. Tot de pauze bleef het 0-0. Kort na de hervatting opende Peter Geense de score, gevolgd door een treffer van Roy van Gils. Op een kwartier voor het einde bracht Mike de Voogd met een schitterend afstandsschot de spanning terug: 2-1.

In de slotfase drukte Thom Luijks met een halve omhaal de hoop op een late gelijkmaker de bodem in. Op de valreep pikte ook Mike de Nijs nog een doelpuntje mee: 4-1. Tahapary noemde dat jammer. ,,De score valt nu eigenlijk iets te hoog uit. Als ploeg hebben we het goed gedaan en onze jeugdspelers al helemaal.’’

Halsteren 1 – ZSC’62 1 4-1 Beker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *