Gemeente gaat haalbaarheid nieuw complex FC de Westhoek verder onderzoeken


De gemeente gaat het komend half jaar in nauwe samenwerking met de voetbalverenigingen ZSC’62, SV Renesse en SV DFS de ruimtelijke en financiële haalbaarheid van een nieuw sportcomplex voor FC de Westhoek verder onderzoeken. Het betreft de locatie Lagezoom/Kooijmansweg, tegenover bedrijventerrein de Duinzoom in Renesse. Het college heeft op 7 november 2018 deze locatie als voorkeurslocatie voor FC de Westhoek benoemd. Op basis van het nadere onderzoek moet blijken of de verhuizing daadwerkelijk haalbaar is.
De voetbalverenigingen in Scharendijke, Renesse en Burgh-Haamstede willen over een aantal jaren fuseren tot FC de Westhoek. Dit is noodzakelijk, omdat het ledenaantal vanwege de vergrijzing en de ontgroening terugloopt, waardoor de levensvatbaarheid van de clubs in het geding komt. In het geval van een fusie is een nieuw complex op een centrale locatie noodzakelijk.
De gemeente zal bureau Synarchis vragen het nadere haalbaarheidsonderzoek te begeleiden. Bureau Synarchis deed overigens eerder de directievoering van het sportcomplex aan de Lange Blokweg en onderzoek naar nieuwbouw van de Pieter Zeeman te Zierikzee.
Om de vaart en slagvaardigheid in het fusieproces te houden, hebben de verenigingen besloten een transitie stuurgroep op te zetten.
In die stuurgroep zijn alle verenigingen vertegenwoordigd en dit vormt het eerste aanspreekpunt voor de gemeente. Voorman van de stuurgroep, de heer T. Croné,  beaamt ook dat de locatie aan de Lagezoom/Kooijmansweg voor de betrokken verenigingen de beste locatie is:
FC de Westhoek is verheugd dat de gemeente Schouwen Duiveland de keuze naar een nieuwe locatie voortvarend oppakt. Vanuit de verenigingen zal alles worden gedaan om het proces vlot te laten verlopen. Uiteraard zullen de verenigingen alle beschikbare kennis aan de gemeente ter beschikking stellen. De voorkeurslocatie aan de Duinzoom voldoet aan de wensen van de verenigingen; de locatie is centraal gelegen ten opzichte van de verschillende dorpen, goed bereikbaar per fiets, openbaar vervoer en auto.
Momenteel wordt er door de verenigingen al samengewerkt op diverse punten, waaronder de jeugdopleiding en damesafdeling en is er een samenwerkingsverband opgezet voor de mannen senioren.