Enkele dagen na officiële degradatie heeft ZSC’62 ineens weer een héél klein kansje op de nacompetitie

Bron:https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/enkele-dagen-na-officiele-degradatie-heeft-zsc62-ineens-weer-een-heel-klein-kansje-op-de-nacompetitie~a095a720/

Ineens hebben de voetballers van ZSC’62 weer een klein kansje om directe degradatie uit de derde klasse B te ontlopen. De ploeg uit Scharendijke leefde sinds zaterdag met het idee dat het officieel was gedegradeerd, na de 2-3-nederlaag tegen concurrent en eilandgenoot SKNWK. Maar woensdag kwam voetbalbond KNVB ineens met goed nieuws voor ZSC’62.

De Schouwse formatie krijgt namelijk de kans het met 3-1-verloren duel met titelkandidaat Halsteren over te spelen. Ook De Jonge Spartaan en Prinsenland mogen opnieuw aantreden tegen de Brabanders. Dat is het vonnis van de KNVB, nadat Prinsenland aan de bel trok vanwege het opstellen van Merlijn Roels. Roels had niet meer in actie mogen komen bij Halsteren in het op 29 april door Prinsenland met 4-3 verloren duel. Ook de twee wedstrijden daarvoor, tegen ZSC’62 en De Jonge Spartaan, had hij niet mogen spelen.

Eerder dit seizoen speelde Roels volgens de bond 15 wedstrijden voor het zondagteam van Halsteren, waardoor hij niet meer speelgerechtigd was voor de zaterdagtak. De wedstrijd tegen ZSC’62 was de eerste waarin Roels niet meer in de derde klasse B had mogen spelen. De formatie uit Scharendijke mag daardoor op herkansing. ,,Dat heb ik ook meegekregen’’, zei ZSC’62-trainer Edwin Kriens woensdagavond. ,,Of en wanneer we tegen Halsteren spelen, weet ik nog niet. Eerst zaterdag maar winnen…’’

Want dan speelt ZSC’62 tegen koploper MOC’17. ,,Als we die wedstrijd verliezen, is het voor ons niet meer van belang om opnieuw te spelen tegen Halsteren. En ik geloof ook niet meer in sprookjes. Maar áls we zaterdag stunten, kan die wedstrijd tegen Halsteren nog héél belangrijk zijn’’, aldus Kriens. ,,We hebben ineens nog een heel klein kansje om niet direct te degraderen. Met het oog op de wedstrijd tegen MOC’17 van zaterdag is dat wel prettig. We voetballen weer ergens voor, dat speelt toch lekkerder dan wanneer er niets meer op het spel staat.

Rugnummers verwisseld

Wedstrijdsecretaris Nico Verhoeven van Prinsenland is blij met de uitspraak die de titelstrijd in de derde klasse B nog meer op scherp zet. ,,Het is een administratieve fout van Halsteren, met verstrekkende gevolgen.” Prinsenland-trainer Natalino Storelli bracht de zaak kort na de betreffende wedstrijd aan het rollen. ,,Onze trainer houdt alles in de voetballerij bij.”

Op de via Sportlink te raadplegen wedstijdformulieren is te lezen dat Roels in september met het zondagteam tegen Juliana’31 als invaller in actie kwam. Die informatie is echter onjuist, zegt Halsteren-secretaris Patrick Koek. ,,Maar ons bewijsmateriaal is door de bond niet geaccepteerd.” Halsteren gaf de bond in eerste termijn inzage in het eigen Twitter-kanaal, waarin Roels bij Juliana’31 bankzitter blijft en Redwan Zerhouni in de ploeg komt. ,,De scheidsrechter heeft destijds rugnummers verwisseld en een fout gemaakt. Onze fout is geweest dat wij het wedstrijdformulier destijds niet hebben gecontroleerd.”

Halsteren kreeg een schikkingsvoorstel van één wedstrijdpunt en een geldboete opgelegd. Merlijn Roels werd voorwaardelijk geschorst. Omdat Roels in de vierde divisie weinig aan spelen toekomt, besloten bestuur en technische staf na uitvoerig beraad om de speler ook toe te voegen aan de zaterdagselectie van de zaterdag. Secretaris Koek noemt het een weloverwogen beslissing. ,,We wisten dat Merlijn na vijftien duels voor de zondag ‘vastgespeeld’ zou zijn. Voor we die beslissing namen hebben we onze eigen administraties uiteraard heel secuur doorgespit.”

Eerlijke competitie

Verhoeven vindt dat de competitie een eerlijk verloop moet krijgen. ,,Wij hebben bezwaar gemaakt tegen de uitslag. Met sancties richting Halsteren schieten wij niks op.” Woensdagmiddag kwam de bond met haar vonnis. Halsteren moet dus ook twee andere wedstrijden tegen het al gedegradeerde ZSC’62 en De Jonge Spartaan op de kortst mogelijke termijn inhalen.

Bij lijstaanvoerder MOC’17 komt de beslissing van de KNVB hard aan en wordt gesproken over competitievervalsing. De Bergenaren hebben op dit moment drie punten voorsprong op Prinsenland. Bij winst dinsdagavond komen de Dinteloorders plots op gelijke hoogte, als beide teams tenminste zaterdag niet struikelen. MOC neemt het zoals gezegd op tegen de rode lantaarndrager ZSC. Prinsenland reist af naar Bruse Boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *