In een kwartier is WIK’57 helemaal klaar met ZSC’62

“Wanneer je na vijftien minuten met 0-4 achter staat, ben je niet scherp. Dan heb je geen mentaliteit en laat je elkaar in de steek.”

ZSC’62-coach Danny Magito nam na afloop van de derby ZSC’62-WIK’57, met ook de 0-4 als eindstand, geen blad voor de mond. “Vandaag hebben we elkaar echt in de steek gelaten. Ik schaam me echt rot voor wat we het eerste uur hebben gedaan.”

De oud-speler van Zierikzee en Hoek wond er zaterdag terecht geen doekjes om. Want wat ‘zijn’ ZSC’62 liet zijn, was verre van goed terwijl ze twee wedstrijden geleden nog een keurige zege op Herkingen’55 boekte. Die glans is inmiddels ver verbleekt want WIK’57 was in een ‘wasbeurt’ van een kwartier klaar met ZSC’62. Magito had de Scharendijkse thuisploeg nog zo gewaarschuwd: WIK’57 start scherp. Nadat ZSC’62-spits Jesper Kriens in de eerste minuut een niet al te lastig schot gekeerd zag worden, besefte WIK’57 helemaal dat ze er vol voor moest gaan.
Een over de bal trappende verdediger betekende de 0-1 (tweede minuut), een fantastische trap van Koen van den Berge vanaf de middenlijn over ZSC’62-doelman Max Ridderhof was de 0-2 (elfde minuut), weer een defensieve fout leidde de 0-3 (dertiende minuut) in en een strafschop leidde tot 0-4 (vijftiende minuut).
Met enige verbazing keken de laatkomers naar het scorebord. Ja, ze hadden inderdaad vier goals gemist. Wie weet of het uniek is voor Schouwen-Duiveland, mag het zeggen maar WIK’57-coach Steven Seedo had het nog nooit meegemaakt. Wel dat WIK’57 in Scharendijke goed voor de dag zou komen. “Dat we zouden winnen, zag ik al aankomen vanwege het vertrouwen, het spel en op de training.”
Van den Berge: “Een kwartier was genoeg voor ons vandaag. Voor de rest was het slecht voetbal en veel lange ballen.”. Seedo kon het deel na het kwartet goal eveneens veel minder waarderen. “Dat we niet meer scoren en na dertig minuten slecht spelen is jammer en niet nodig. In de tweede helft hoeven wij niet en kan ZSC’62 niet.”
De sinds een paar weken in de basis teruggekeerde Jean-Paul van der Weele moest ook toegeven dat het begin allerminst goed was. “We zijn niet scherp en staan niet goed. Daarna herpakken we ons gelukkig en tweede helft gaat het op en neer. WIK’57 voetbalde wat achteruit en op het gemakje. Ze stonden toch dik voor.”
Kijkend naar de ranglijst van de vierde klasse C staat ZSC’62 vooral achter (op een achtste stek). Een zesde plaats, ‘voldoende’ voor handhaving aan het einde van het seizoen 2023/2024, lijkt op dit moment het meeste positieve en reële vooruitzicht. Van der Weele: “De wil om te winnen is er, maar we moeten echt werken aan teamspirit in plaats van achteraf zeiken”. Magito zette die woorden kracht(iger) bij. “Het wordt dat we met zijn allen voor de spiegel gaan staan en zeggen: doe ik er wel alles voor? Want dit gaat echt niet de goede kant op. Die zesde plek zal het maximaal haalbare zijn. Volgende week is het Westhoek. Dat is ook een een ploeg die ons wil opeten.”

Bron: Wereldregio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *