Onderzoek accommodatie FC de Westhoek ‘on hold’

Afgelopen donderdag heeft de raadscommissie de bestuursopdracht voor de beoogde accommodatie voor FC de Westhoek behandeld. Ze is van mening dat een aanvullend onderzoek naar de locatie Lagezoom/Kooijmansweg te Renesse niet voldoende ‘breed’ is.

De raadscommissie wil dat naast een nieuwe accommodatie voor FC de Westhoek ook de mogelijkheden worden onderzocht om een (regio)basisschool te vestigen in de directe nabijheid van deze beoogde fusievereniging. De wens om ook de huisvesting van (regio)scholen te bezien, komt voort uit het Integraal Huisvestingsplan (IHP), dat voor het onderwijs is opgesteld en waaruit naar voren komt dat er in het noordwestelijke deel van Schouwen-Duiveland in de toekomst ruimte is voor één tot twee locaties voor (regio)scholen. Dit betekent dat beide trajecten in samenhang moeten worden bezien en een uiteindelijk locatieonderzoek afhankelijk is van de mogelijkheden die voortkomen uit dit gezamenlijke traject.

Het college gaat binnenkort aan de slag met het verzoek van de raadscommissie. Hoe dan ook betekent dit dat een nieuwe accommodatie voor FC de Westhoek langer op zich laat wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *