Ook regiocup definitief van baan

ZEIST – De Regiocup gaat voor volwassenen definitief niet door. Dat heeft de voetbalbond KNVB donderdagochtend bekendgemaakt. In een verklaring staat: ‘Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.’

Op dit moment mogen spelers van 27 jaar en ouder alleen in groepjes van vier trainen. Mogelijk zou pas vanaf 18 mei weer met volledige teams getraind kunnen worden. Daarna is er, zo stelt de KNVB, een periode van twee a drie weken nodig om iedereen weer wedstrijd fit te krijgen. In dat geval zou de Regiocup, een regionale competitie ter vervanging van de afgelaste reguliere competitie, op z’n vroegst op 5 en 6 juni kunnen beginnen. En dan blijft er te weinig tijd over tot het begin van de zomervakantie in het noorden van het land (10 juli).  

Jeugdploegen

Voor de jeugd is de Regiocup nog wel een optie. Kinderen mogen nu al normaal trainen en op het eigen terrein onderlinge duels spelen. Zij hebben geen ‘optraintijd’ nodig. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *