Paasfeest jeugd groot succes

Op Goede Vrijdag 15 April was het feest op het voetbalveld in Scharendijke.

Alle kinderen van Scharendijke, Ellemeet, Renesse, Noordwelle, Serooskerke en Burgh-Haamstede waren welkom om de Paasactiviteiten bij te wonen.

’s Morgens om 10 uur ging het van start met het zoeken naar de verstopte paaseieren. De Paashaas had ze goed verstopt, en was tijdens het verstoppen 3 gouden eieren kwijt geraakt.

Als beloning kregen de kinderen die het gouden ei hadden gevonden een leuk cadeau.

Daarna was het tijd voor de Spelletjes, zoals Punten schieten, Zaklopen, Eierenlopen, Ballegooien en het wel bekende oud Hollandse Spijkerpoepen. Tevens was er gelegenheid om eieren te verven. We moeten ook niet vergeten dat er gretig gebruik werd gemaakt van het schminken.

Hoeveel gezichtjes zagen er uit als een paashaas, of een ander leuk figuur.

Dit alles was een lust voor het oog om naar te kijken.

Nadat iedereen moe was van alle spelletjes kon er gegeten worden.

Alle 93 monden van de kinderen moesten gevuld worden. We zijn Plus Scharendijke dan ook heel dankbaar voor de sponsoring van 300 pannenkoeken. (en ook de ouders die ze hebben gebakken)

Natuurlijk kon niet iedereen gelijktijdig eten, maar geen nood. Het springkussen en het voetbalveld waren toen ook druk bezet.

Na al dit lekkers was er nog gelegenheid om de kunst van het Penalty Schieten te laten zien. Onze geoefende Keepers hadden het er maar moeilijk mee. Als Prijs waren er nog Westhoek sokken beschikbaar gesteld door Intersport Zierikzee, zodat niet iedereen met lege handen naar huis zijn gegaan.

Na een paar uurtjes rust voor de kids, kon de jeugd van 11 tot 15 weer helemaal los gaan.

Het was Disco tijd. We hadden een geweldige DJ, DJ Jarud uit Scharendijke.

Hij zorgde voor de ene na de andere meezinger. Dit maakte het dan ook een waar feest. De sfeer zat er goed in. Helaas was het om 22.00 uur sluitingstijd.  

Ik wil via deze weg alle vrijwilligers en sponsoren die hebben bij gedragen aan dit fantastische evenement bedanken voor hun tomeloze inzet om een lach op de kleine gezichtjes te toveren.

Sjaak Hanse

Jeugdvoorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *