Schouws elftal opgetrommeld voor duel met Lokomotiv Zagreb


SCHARENDIJKE – Het Schouws elftal is in allerijl opgetrommeld voor een oefenwedstrijd van komende zondag in Scharendijke. De tegenstander is dan profclub Lokomotiv Zagreb, de nummer acht van Kroatië.

Lokomotiv Zagreb is van 24 juni tot en met 4 juli op trainingskamp in Nederland en België. De tweede club van Zagreb – na Dinamo – verblijft in het Brabantse dorp Bosschenhoofd en speelt drie vriendschappelijke wedstrijden: op 27 juni tegen de Schouwse selectie, op 30 juni tegen Club Brugge en op 4 juli tegen Vitesse. ,,Bij ZSC’62 kregen we afgelopen zondag pas het verzoek of we konden oefenen”, vertelt Kasimier Snoek, de assistent-trainer van het eerste elftal van de Scharendijkse vereniging. ,,En het liefst speelden ze tegen een regioteam. ZSC is een derdeklasser en ze wilden graag ook wat spelers van een hoger niveau erbij.”

Binnen twee dagen was de Schouwse selectie weer opgetuigd. Trainer Henk Schouten heeft nu zondag zeventien man tot zijn beschikking, onder wie prof Julius Bliek. Er zal voorafgaand aan het duel twee keer gezamenlijk getraind worden. De laatste keer dat de eilandploeg een wedstrijd speelde was in 2018; FC Dordrecht was toen in Burgh-Haamstede met 14-1 te sterk.

Het duel met Lokomotiv Zagreb begint om 14.30 uur. ZSC’62 meldt dat de toegang gratis is, maar wil niet de deuren voor iedereen opengooien. De organisatie wil het bij maximaal 250 toeschouwers houden. Anders zijn de coronamaatregelen die ook vanaf zaterdag nog steeds gelden – bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden – niet meer te handhaven.

Schouwse selectie: Dani de Vlieger, Mike de Voogd (beiden ZSC’62), Jesse van der Linden, Sander Bax, Luuk van Vossen, Sven Heijboer, Ramon Janson, Rody Vermue (allen MZC’11), Martijn Dalebout (Brouwershaven), Julius Bliek (clubloos na vertrek bij FC Dordrecht), Ray Kroon (Smitshoek), Julian van Nieuwenhuize, Kenneth Boogerd (beiden Bruse Boys), Jeremy Hubregtse (Kloetinge), Simon de Bruine, Wouter de jonge (beiden Duiveland) en Nathan van der Neut (FC De Westhoek).

Bron : PZC.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *