Terugkijken met trainer Thomas Mangelaars

In deze rubriek besteden wij aandacht aan ZSC trainer Thomas Mangelaars, de 36e jarige trainer blikt in dit interview terug en vooruit.

Goedemiddag Thomas, het eerste half jaar zit er op bij je nieuwe club. Hoe is het je tot nu toe bevallen ?!

Ja eigenlijk heel goed, heb het reuze naar mn zin. Erg leuk dat je zoveel contact hebt met alle mensen binnen en buiten de club, van de voorzitter tot de materiaalman.

ZSC heeft onlangs vrij vroeg in het seizoen je contract verlengt, wat doet dit met je als trainen en mens ?!

Als trainer is dit natuurlijk het stukje waardering wat je zoekt en tergelijkertijd de bevestiging dat je op de goede weg bent, als mens doet mij dit mischien nog wel meer. Ik vind het namelijk belangrijk om goed contact te hebben met de spelers en de club, buiten de trainingen en wedstrijden om moet je ook een ander praatje kunnen maken met elkaar.

Hoe kijk je als trainer terug op het eerste half jaar ?!

Als ik er nu op terug kijk ben ik zeker tevreden, er kunnen altijd dingen beter maar dat moet ook de insteek zijn. We hebben nog niet het aantal punten als dat we gehoopt hadden maar we laten goed en verzorgd voetbal zien, we worden nergens weggespeeld en dit bied perspectief.

Het zijn roerige tijden in de voetballerij, wel/niet trainen, wel spelen en dan weer een lockdown. Hoe bereid jij je ploeg voor in zulke periodes en wat verwacht je voor het komend half jaar ?!

Dit zijn dingen die je niet krijgt op de curcus en dus ook niet kan plannen, dat vergt veel inprovisatie en denkwerk. Je moet namelijk iedereen fit houden en niemand over de kop jagen, anders heb je zo een hoop blessures. We zijn dan ook vanaf het begin af aan met een rustige opbouw begonnen, zodat ieder de tijd kreeg om fit te raken. Dit zien we ook terug, afgelopen zaterdag weer voor het eerst getraind na ongeveer 4 weken. Maar je zag gelijk dat de basisbelasting van de spelers prima was, als dit de voorbode is voor het tweede deel van het seizoen dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren. We hebben dan nu ook geen blessures en dat is zeldzaam in deze tijd !

Wat vind je van de huidige selectie die ZSC momenteel heeft en hoe kijk je naar de toekomst ?!

We hebben een mooie mix van jong en oud bij elkaar en dat is wel nodig in de 3e klasse, gelukkig hebben we een grote groep zodat de jonkies zich in perfecte omstandigheden kunnen ontwikkelen. Zo ook spelen waar het kan en even gas terug waar het moet, daarbij hebben ze aan de oudere binnen de groep mooie voorbeelden om zich aan op te trekken. Wat de toekomst gaat opleveren is dan nog even afwachten, maar de groep is wel toe aan een stapje hoger op de ranglijst.

Wat kan met op Scharendijke nog verwachten van jouw ?!

Oei dat is een lastige, ik denk vooral dat ik mij niet alleen als trainer laat zien maar ook als mens binnen de vereniging. Ik hoop vooral die lijn door te zetten, wat betekend dat dan conreet ?! Ik denk veel contact met alle mensen binnen de club die ZSC een warm hart toe dragen, en hopelijk kan ik als trainer deze groep naar een positie brengen op de ranglijst die we in het verleden nog nooit behaalden hebben.

Hoe zie jij de toekomst in voor ZSC ?!

De toekomst is denk ik wel rooskleurig voor ZSC, er zijn maar enkele clubs op het eiland die hoger spelen. Wij laten zien dat spelers die het niveau van bijvoorbeeld MZC en Bruse boys nog niet aan kunnen voor grote waarden zijn in de 3e klasse, daarnaast laten wij als vereniging zien dat spelers van buitenaf met gemak worden ingepast en zich thuis voelen binnen de club. Uiteraard zullen wij komend jaar op zoek gaan naar versterkingen en verjonging zodat de club nog heel lang op minimaal 3e klas niveau kan blijven spelen.

Thomas bedankt voor dit open interview en wij wensen jou veel geluk en vooral plezier voor komend jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *