Terugkijken met trainer Cees van Dijk

Hoi Cees, leuk dat je mee wil werken aan dit interview. Je bent inmiddels al aardig wat jaartjes verbonden aan onze vereniging. Kan je vertellen wat je hiervoor allemaal gedaan hebt als speler en trainer ?!

Als speler begonnen als aspirantje bij Spartaan1920 in Rotterdam en tot en met de A selectie daar gevoetbald. Toen zijn we verhuisd naar Zeeland, ben ik gaan werken in het bedrijf van mijn ouders en voetbalde bij Duiveland met wisselend succes.

Via Ed van Lent op de trainerscursus gegaan in Goes en na de jeugd en het tweede van Duiveland was sv Renesse mijn eerste club als trainer. Daarna Dreischor en Brouwershaven getraind waarna ik weer terug ben gegaan naar Renesse. In de tussentijd cursussen en aanvullende cursussen gevolgd tot Trainer Coach 2 (nu UEFA B). Toen een periode van 5 jaar Bruse Boys dan vv Flakkee voor 3 jaar, Bevelanders voor 3 jaar waarvan het laatste seizoen samen met sv Renesse dus toen had ik op de zaterdag en de zondag een vereniging waarna ik daarna nog een paar jaar Renesse heb getraind. Daarna Zierikzee 2 (met Walter de Jonge) en toen vroeg ene Kasimier of ik het leuk zou vinden om ZSC 2 te trainen. Dat was denk ik in 2007 en daar ben ik nu nog!! 

Je bent momenteel trainer van ons jonge combi elftal Westhoek/ZSC 3 en tevens geef je op dinsdagavond trainen aan ons 2e en 3e elftal. Hoe bevalt dit je? 

De jonge ploeg die al vanaf vroege jeugd met elkaar voetbalt is al aardig uit elkaar gevallen jammer maar logisch omdat de beste spelers geselecteerd worden voor de A-selektie. Jammer genoeg is ook de animo minder aan het worden maar dat heeft natuurlijk ook met deze vervelende coronatijd te maken. Daarbij ga ik ook het nut van een combinatieteam betwijfelen met de huidige verhouding spelers tussen ZSC en de Westhoek.

De training op dinsdag doe ik natuurlijk nog steeds met veel plezier.

Wat is jouw drijfveer om na al die jaren als trainer nog steeds je plezier hier uit te halen?

Het is altijd leuk om met jonge mensen, met vaak verschillende achtergronden, samen een doel te hebben namelijk presteren en daarnaast natuurlijk de gezelligheid van een vereniging.

Hoe komt ZSC bij jou over als vereniging en hoe zie je de toekomst van onze club in?

ZSC heeft mij altijd een warm welkom gevoel bezorgd, toch wel eigenzinnig en recht door zee. 

Ik heb ook wel een mindere periode meegemaakt maar nu met veel vrijwilligers en aktief bestuur is de vereniging weer nieuw leven ingeblazen met ook weer een aantal spelers van buiten af en recent weer jonge aanwas. Kortom, goed voor de toekomst!

Als ik zie wat er allemaal gebeurt bij ZSC en De Westhoek op alle gebied denk ik dat de toekomst niet samen zal zijn.

Wat zijn jouw sterke en minder sterke punten als trainer?

Dat moet iemand anders maar beoordelen haha

Ik heb als trainer altijd als doel gehad om het beste uit de groep te halen ,een goede sfeer en eenheid te creeren en daarnaast het verenigingbelang voorop gesteld.

Trots ben ik erop dat ik bij al de verenigingen waar ik gewerkt heb nog nooit door een bestuur ben weggestuurd en dat ik overal nog met plezier de bestuurskamer in kan lopen.

Ongetwijfeld heb je vele hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt als trainer, kan je hier iets over vertellen?

Gelukkig ben ik vaker kampioen geworden dan gedegradeerd en heb een aantal keer nacompetitie behaald, kampioen worden gebeurt niet zo vaak daarom zei ik altijd tegen de spelers: Geniet ervan!!

Sportief was de tijd bij Bru het hoogste niveau 2eklasse (toen had je nog geen hoofdklasse) en Zierikzee 2 in de reserve hoofdklassse (veel in Brabant en onder Rotterdam).

En om in de buurt te blijven met ZSC 2 van de 4e naar de 3e en naar de 2e klasse gepromoveerd. Dat waren prachtige seizoenen (op de platte kar)!

Kampioen met Renesse, 3x Flakkee en ZSC 2! 2x.Promotie met Renesse via de nacompetitie en met Bevelanders 1x om promotie en 1x tegen degradatie gespeeld in de nacompetitie.

Degradatie 1x met Bru en 1x met Renesse.

Een dieptepunt was ook het overlijden van een scheidsrechter na een hartaanval op het veld (op Zeeuws Vlaanderen)

Een ander dieptepunt dat ik door een voorzitter werd benaderd om een wedstrijd te verliezen zodat zij niet zouden degraderen!!

Hoe ziet Cees zijn eigen toekomst binnen ZSC?

Als pensionado help ik Kees en Kees met het vrijwilligerswerk en trainen/coachen blijf ik leuk vinden totdat jullie zeggen: “Opa het is nou wel genoeg geweest!” dan geef ik het stokje met plezier over

Cees bedankt voor dit leuke interview en wij wensen jou nog veel succes en veel plezier bij onze vereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *