Voorbeschouwing Fc De Westhoek 1 – ZSC’62 1 (Beker)

De vorige derby tussen de kemphanen in De Westhoek staat eenieder natuurlijk nog vers in het geheugen gegrift, maar het volgende duel dient zich alweer aan!

Een paar maanden geleden ging het om een plaats in de 3e klasse, maar sinds de nederlaag van De Westhoek in dat duel, heeft het de doelen flink moeten bijstellen. Begon de ploeg dit seizoen nog met als doel het kampioenschap in de 4e klasse, inmiddels bezet de ploeg een 9e plaats en houdt het alleen Cadzand, Jong-Ambon, Schoondijke en WIK’57 onder zich.

De ploeg van scheidend trainer Seedo heeft dit seizoen vooral moeite om een voorsprong vast te houden en scoort niet eenvoudig. Tegen Brouwershaven werd bijvoorbeeld een 4-0 voorsprong weggegeven en er werd verloren van Colijnsplaatse Boys (1-2) en SKNWK(1-0). Daarnaast verzuimde de ploeg om te winnen van het nietige Cadzand (0-0), waar natuurlijk wel een fenomenale doelman in het veld staat, maar toch…

ZSC’62 1 doet het dit seizoen een stuk beter in de 3e klasse en verzamelde al 10 punten. Met een indrukwekkend gelijkspel bij koploper Halsteren en overwinningen op De Fendert, SEOLTO en De Jonge Spartaan is het seizoen goed begonnen voor de mannen van Tahapary.

Dit weekend zal ZSC’62 echter niet in de sterkst mogelijke opstelling aantreden in Burgh-Haamstede. Aanvoerder Lennart Wesdorp kampt met een enkelblessure, Ronald de Vrieze is afwezig en Mike de Voogd is een twijfelgeval voor deze wedstrijd. De kans is groot dat hij dit duel aan zich voorbij laat gaan, omdat er in de competitie de komende weken écht wat op het spel staat. Uiteraard mist ZSC’62 ook de gestopte Jos Erades en de nog altijd geblesseerden Bilal Alashqar en Yoeri de Voogd.

Om 14.30 trappen we af in Burgh-Haamstede met als inzet een plaats in de 1/8e finales van de districtsbeker. COME ON BOYS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *