‘We wilden met ZSC’62 graag bovenin meedoen in de vierde klasse’

Voor Jesper Kriens was de overstap van tweedeklasser MZC’11 naar ZSC’62 twee seizoenen geleden een heel bewuste. Hij koos ervoor om in Scharendijke met vrienden te gaan voetballen. Alleen de degradatie naar de vierde klasse die afgelopen seizoen de Zwaluwen-Stormvogels Combinatie overkwam was een grote teleurstelling. Ook de huidige prestaties in de 4e Klasse C zijn in de ogen van de aanvaller ondermaats.

We wilden na de degradatie graag meedoen bovenin, maar het is wel duidelijk dat we die doelstelling misschien wat moeten aanpassen. De spoeling is qua mogelijkheden in de selectie gewoon enorm dun en het verschil tussen bank en basis vaak nog te groot. Als je in het verleden met MZC’11 altijd bovenin meespeelde in de tweede klasse, dan is het nu wel af en toe wennen dat je meestal de onderliggende partij bent. Daar moest ik wel enorm aan wennen. Maar dat weet je ook wel wanneer je besluit om bij een relatief kleine dorpsclub te gaan voetballen.”

Toen Kriens de overstap maakte hadden enkele oudere spelers besloten een stap terug te doen of vielen ze weg vanwege blessures. Dat gat moest toen, en ook dit seizoen, voornamelijk met heel jonge jongens worden opgevangen. Dat zie je terug in de resultaten want het is vaak nog veel te wisselvallig. De ene wedstrijd win je en een week later ga je kansloos ten onder. Als we een manier weten te vinden om de prestaties wat meer stabiel te krijgen, dan kunnen we geleidelijk de weg omhoog weer weten te vinden. Want er zijn zeker jongens bij die wel potentie hebben, alleen heeft dat tijd nodig.”

Een snelle terugkeer naar een hoger niveau, dat is wellicht iets wat Kriens en ZSC’62 even uit het hoofd moeten zetten. De allerbelangrijkste opdracht is nu volgens de linksbuiten om ervoor te zorgen dat de ploeg niet nóg een degradatie te verwerken krijgt. “De tegenstanders in deze klasse ontlopen elkaar allemaal vrij weinig. Wij hadden het doel om mee te doen bovenin, maar dat wordt misschien toch een brug te ver. Dan moet je realistisch zijn, want als weet dat de helft van de ploegen er aan het eind van het seizoen uitvliegt dan moet je zorgen dat je sowieso daar niet bijzit. Er wordt toch vaak een andere manier van voetballen gevraagd en is het voor mij als een van de meer ervaren spelers zaak om de rest meer ‘mee te nemen’ en te coachen.”

Nadat Kriens in het verleden actief was in de tweede klasse, heeft hij door omstandigheden het niet gered op dat niveau. “Dat kwam enerzijds door een lastige relatie met de toenmalige trainer en te weinig geduld bij mezelf. Daardoor denk ik niet dat ik er tot op heden alles heb uitgehaald en dat is een verwijt wat ik mezelf wel kan maken. Nu voetbal ik vooral voor het plezier, al wil ik ook nog altijd wel zoveel mogelijk winnen en er binnen de mogelijkheden die er nu zijn het maximale uithalen. Ik stop er best wat tijd in, ben er ook altijd op trainingen en probeer die drive ook op de rest wel over te brengen.”

Dit seizoen zag de inwoner van Renesse zich overigens al op diverse posities terug in de opstelling. Middenvelder, spits en ook vaak als linksbuiten. “Toch zie ik mezelf op dit niveau het liefste terug op ‘10’, want daar denk ik het meeste voor het elftal te kunnen betekenen en mezelf meer met het spel kan bemoeien. Als linksbuiten ben je toch afhankelijk en dan komt het vaker op een paar momentjes aan, al moet ik ook vanaf die positie bepalend kunnen zijn. Want als aanvaller moet ik dit seizoen minstens een doelpunt of zestien maken. Als dat lukt en liefst nog meer, dan hoop ik dat we de weg omhoog kunnen vervolgen en dan zien we wel waar we eindigen.”

Bron: voetbaljournaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *