Wel of geen nieuw sportcomplex in De Westhoek? ‘Tijd om een besluit te

Het wordt tijd dat er een knoop wordt doorgehakt over een nieuw sportcomplex in De Westhoek. Dat schrijft Werner Klaassen, voorzitter van voetbalclub ZSC’62 uit Scharendijke, in een brief aan de gemeente.

Klaassen baalt er van dat er nog geen besluit genomen is. Volgens hem had dat al lang gebeurd kunnen zijn. ,,Er wordt gedraald. Het is al een paar jaar helder dat de leden van voetbalverenigingen ZSC’62, De Westhoek en Renesse hebben ingestemd met een fusie, op voorwaarde dat er een nieuw sportcomplex komt. Een uitgelezen kans om aan heel Schouwen-Duiveland maar ook daarbuiten te laten zien hoe je in een krimpend gebied wel de voorzieningen op peil kunt houden en dorpen met elkaar kunt verbinden. Deze drie verenigingen willen een stap vooruit doen. Ik zou deze kans pakken als gemeente. Het tegendeel is echter waar. Wat volgt is volledige radiostilte.”

Nog maar plaats voor drie clubs: De voorzitter van de Scharendijkse vereniging ziet in de toekomst nog maar plaats voor drie voetbalclubs op het eiland. Eentje in Zierikzee, één aan de oostkant en één aan de westzijde. Het is volgens Klaassen de manier om voetbal in een vergrijzend gebied ‘te borgen’. Waarbij ook gekeken moet worden naar de locatie van de te bouwen regioscholen, zegt Klaassen. ,,Zodat sport en onderwijs gekoppeld worden.” Waar precies het complex in de Westhoek zou moeten komen, laat de voorzitter in het midden. ,,Zolang het maar gemakkelijk te bereiken is. Op de as Brouwerhaven tot aan Burgh-Haamstede zijn er wel logische plekken te bedenken.”

Geen investeringen zolang niks duidelijk is: Er is nog een probleem. Want zolang de verenigingen niet weten waar ze over pak ‘m beet tien jaar spelen, of dan überhaupt nog bestaan, kunnen ze niet investeren. Zoals in zonnepanelen of led-verlichting. Voor kleine clubs als ZSC’62 een flinke investering, maar ook wel gewenst. ,,Dat zou de gemeente moeten stimuleren, maar dan is een nieuw complex een randvoorwaarde. Als je een vereniging laat bungelen, gebeurt er in ieder geval niets op duurzaam gebied.”

De brief van Klaassen komt donderdag aan de orde in gemeenteraadsvergadering. Burgemeesters en wethouders stellen de raad alvast voor om het nieuwe sportcomplex te betrekken bij de plannen voor een regioschool in de Westhoek.

Bron : pzc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *