ZSC 1 pakt 3 belangrijke punten

Het was zaterdag een prachtige dag voor een heerlijke pot voetbal en dat liet ZSC’62 de eerste helft ook zien. ZSC’62 startte fel aan het duel en kreeg al snel mogelijkheden. Ten opzichte van de voorgaande jaren heeft de ploeg geleerd om niet vooruit te gaan lopen tegen NOAD en dat was goed te zien in het wedstrijdbeeld.

NOAD’67 moest het spel maken, maar kwam voetballend tekort tegen onze rojiblanco’s. ZSC’62 nam regematig de bal over op het middenveld en kreeg vervolgens alle tijd en ruimte om op te bouwen. NOAD’67 probeerde met snelle uitvallen de snelle Joost de Witte te bereiken, maar de keren dat dit lukte, werd de spits uitgecshakeld door gelegenheids-CV Michiel Schipper en Justin Vaane. Na een kwartier spelen kreeg ZSC’62 de eerste grote kans. Robin Provoost werd langs de linkerflank weggestuurd, sneed naar binnen en schoot de bal loeihard op de paal. Een eerste teken dat een driepunter er misschien wel in zat vanmiddag. Na 20 minuten spelen een heel vervelend moment voor een spelr van NOAD’67. Armin Geense kwam verkeerd terecht na een kopbal en het knakkende geluid in de knie werd door velen op en naast het veld gehoord. Hij moest met een brancard het veld verlaten.

We hopen dat de blessure meevalt en wensen hem een spoedig herstel. Na een halfuur spelen was het dan eindleijk raak voor ZSC’62. In de tussentijd waren er al verscheidene mogelijkheden geweest voor Mike de Voogd en Robin Provoost, maar uit een razendsnelle counter was het nu wel raak. ZSC’62 brak uit vanaf de eigen 16, waarna Barry van der Stel de bal diep meegaf aan Ralph van Gent. Ralph had slechts twee balcontacten nodig om Robin Provoost een niet te missen kans te bieden, 1-0! Een kleine 10 minuten later was het opnieuw raak voor ZSC’62. De bal werd van rachts hoog ingebracht, Nicky van der Velden verlengde en Barry van der Stel kopte de bal breed op de instormende Ralph van Gent en Robin Provoost. Het was uiteindelijk de laatstgenoemde die de bal tegen de touwen werkte, 2-0!

Na rust had ZSC’62 aanmerkelijk minder balbezit en riep de ploeg de problemen over zichzelf af door veel te veel achteruit te lopen. De duels werd niet meer opgezicht en na een kwartier spelen kwam NOAD’67 razendsnel terug in de wedstrijd. Via 2 goals uit scrimmages was het na 25 minuten in de 2e helft weer gelijk, 2-2. ZSC’62 weet echter een stuk beter hoe het tegen een gelijkspel of achterstand moet vechten, dan hoe het een voorsprong moet verdedigen en na de 2-2 kwam er weer energie in de ploeg. Duels werden weer gewonnen en passes kwamen weer aan, waaruit meerdere goede kansen kwamen. Mike de Voogd kreeg een grote kans in het 16-metergebied maar schoot met zijn chocoladebeen recht op de keeper. 10 minuten voor tijd was het Robin Provoost die de bevrijdende 3-2 op het bord zette. Uit een voorzet van Mike de Voogd kopte Robin Provoost, al vallend, zijn hattrick tegen de touwen! Daarna waren er meerdere mogelijkheden voor ZSC’62 om de uitslag groter te doen uitvallen. Op basis van de 70 minuten die het de bass op het veld was, was dat ook verdiend geweest. Helaas teisterde een afstandsschot van Mike de Voogd nog de lat en stond de doelman van NOAD’67 een aantal keer goed op zijn post. (Helaas geen beelden van de 3-2 en de kansen. De blessurebehandleing van NOAD duurde te lang) Al met al een verdiende en zeer belangrijke overwinning.

ZSC’62 ziet de Fendert ook winnen, maar slaat een groter gat naar NOAD, De Jonge Spartaan en SEOLTO. Nog 3 wedstrijden (2 competitie en 1 beker) tot de winterstop en dan kunnen we de balans opmaken van een mooi jaar. Volgende week speelt ZSC’62 om 14.00 op het kunstgras van hoogvlieger Klundert!

Bron : ZSC Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *