ZSC 1 verliest van Kogelvangers 1

ZSC’62 heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door in Willemstad met 2-0 te verliezen. De wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van Kogelvangers, dat zich de eerste helft naar de voorsprong counterde. In de 8e minuut was een vrije trap voor ZSC’62, maar in de omschakeling liepen slechts 2 spelers van ZSC’62 mee terug. De 4 aanvallers van Kogelvangers speelden de aanval met een bal bij de 2e paal goed uit, waar de jonge Simon Boot de bal tegen de touwen kopte.

Een vijftal minuten later had ZSC’62 een penalty moeten hebben. Eenieder op en naast het veld hoorde dat de verdediger van Kogelvangers Robin Provoost aantikte en neerhaalde, maar arbiter Van Belzen weigerde te fluiten. Na een halfuur spelen, counterde Kogelvangers opnieuw en opende van rechts naar links, waar Robert Braber met een steekpass de goal inleidde. Uit de voorzet van de linksbuiten kon Mart Grootenboer in 2 instanties binnen werken. ZSC’62 kreeg eigenlijk geen kansen in de eerste helft en zag Kogelvangers nog een tweetal goede mogelijkheden missen. In de 2e helft een aanvallender ZSC’62, dat met een 4-3-3 meer controle en balbezit wilde krijgen. Helaas zonk de tweede helft naar een bedenkelijk niveau, waarin beide ploegen nog een handvol kansen kregen en van beide kanten vooral de lange bal gehanteerd werd. ZSC’62 had via Ralph van Gent, Robin Provoost en Nick vd Velden de aansluitingstreffer kunnen maken, maar zagen alle pogingen gekeerd worden door de uitstekende Brabantse doelman.

Ook ZSC-doelman Robin Dekker keepte uitstekend en hield zijn doel knap schoon in de tweede helft met een aantal prima reddingen. Meest opvallende actie van het laatste kwartier was het natrappen van een speler van Kogelvangers, waar arbiter Van Belzen slechts geel voor gaf. Een onbegrijpelijke beslissing. Feit is echter dat ZSC’62 het veld verliet met een 2-0 nederlaag, waar NOAD’67 en De Fendert wél de 3 punten haalden. Zoals zo vaak de afgelopen jaren, staan ZSC’62 en NOAD’67 komend weekend tegenover elkaar in een uitermate belangrijk duel. ZSC’62 kan bij een overwinning stijgen naar de 8e plaats, maar kan bij een nederlaag ook op de 12e plaats (en dus onder de streep) terecht komen. Een andere mentaliteit en een grotere teamgeest zullen komend weekend minstens nodig zijn om NOAD’67 het hoofd te bieden.

Bron ZSC Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *