ZSC 3 op dreef

Na de nederlaag op Kortgene en de winst op De Westhoek had uw verslaggever vorige week even geen tijd voor een verslag.

Vorige week werd dan eindelijk de uitwedstrijd tegen SSV afgewerkt. Deze pot stond al een keer of drie eerder op de rol maar ging telkens niet door, slecht weer, zij te weinig , wij te weinig etc. Ook dit keer dreigde deze wedstrijd afgelast te worden, ware het niet dat zsc 2 geannuleerd werd, zodoende kon er dan eindelijk tegen de ploeg uit Goes aangetreden worden. SSV zegt mij niet zoveel, ik had er nog niet vaak tegen gespeeld en wist dan ook niet goed wat we konden verwachten.

Eenmaal aangekomen in Goes bleken de tenues nog in Scharendijke te staan, zo moesten er wat spulletjes geleend worden van SSV. Toen ook dat gelukt was kon deze pot dan eindelijk beginnen, op ku(ns)tgras…. En als er op kunstgras gevoetbald worden zijn er een aantal bij zsc 3 die het niet naar hun zin hebben.  Er ontwikkelde zich deze middag een leuke, spannende pot tegen een sportieve tegenstander. Een wedstrijd die alle kanten op had gekund en waarbij een gelijkspel misschien wel de meest terechte uitslag was geweest. Het was uiteindelijk echter zsc dat aan het langste eind trok en de drie punten meenam naar het bubbelbad.

Het bubbelbad, ook al 3 keer eerder gepland, kon dan eindelijk in gebruik genomen worden. Zsc 3 toog met een mannetje of 8 richting gastheer Werner en liet zich de pilzen en bitterballen goed smaken. Toen ook Niek van Damme klaar was met Chillen werd er een lading chinees afgehaald, ook daar was Niek de sluitpost, de bakjes werden op Niekse wijze zorgvuldig geleegd. Er werd nog afgesloten met koffie en likeurtjes, waarna het gezelschap huiswaarts keerde. Werner en Mienkatrien (Algemeen beschaafd Sjaaks)  nogmaals dank voor een leuke middag/avond !

Dat brengt ons dan bij afgelopen weekend, de pot tegen WIK, voor velen heeft deze altijd wat extra’s , tegen WIK wil je natuurlijk niet verliezen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen was wel nipt verloren en zodoende had ZSC iets recht te zetten.

Wederom werd de pot van 2 geannuleerd, de enige manier waarop drie nog wel zijn wedstrijden kan afwerken overigens. Met 15 man dus werd er afgereisd naar Kerkwerve, een ongekende luxe, al bleek al snel dat niet iedereen even fit was. Winst vandaag zou 3 in de top drie brengen en bovendien zou buurman Brouw het kampioenschap wel zo’n beetje in de tas hebben.

Het was eerlijk voetbalweer en het publiek was in grote getale op komen dagen. Wik wilde graag het spel maken en ZSC vond dat eigenlijk wel prima. We wisten dat de tandem op de linkerflank bij WIK de motor van de ploeg is en dus werd er met Erik en Koos gekozen voor voldoende fitheid en loopvermogen aan die kant. Verder moest dan John aangespeeld worden, mannetje erachter, Bob de diepte in, afmaken, uitspelen en bier drinken ! Deze tactiek werkte helemaal niet zo slecht en zo was het dan ook zsc dat op voorsprong kwam via…..Bob. Tussendoor kreeg drie nog wel een handjevol kansen om WIK meer pijn te doen maar liet dat helaas na.

Aan de andere zijde gaf drie niet veel weg, er was 1 grote kans voor Jack maar die had last van een polletje. Oh ja er was ook nog een doelpunt, ingeleid door veel te paniekerig uitverdedigen ontstond er een vrije trap voor de groen-witten. Nog voordat de muur opgetrokken was werd de bal kinderlijk eenvoudig achter sjaak getrapt, 1-1 op slag van rust. Niet geheel onverdiend, maar wel erg zuur. De tweede helft dan, WIK kwam sterk uit de starblokken, maar mijn scherpe oog had al gezien dat er aan de overzijde een aantal aardig doorheen zaten. Toen drie de stormloop een minuut of tien na rust overleefd had, was het onze beurt. Drie was nu verreweg de betere ploeg en creëerde kans op kans. Het was echter zo’n dag dat de bal er maar niet in wilde en als dat dan al eens lukte werd hij alsnog afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ZSC kreeg echter toch loon naar werken, een half schot op doel belandde voor de voeten van Koos , die aarzelde niet en schoof de 1-2 binnen. WIK posteerde daarna zijn laatste man in de spits en begon een slotoffensief met veel hoge ballen. De kansen waren echter nog steeds voor drie, we verzuimden echter de wedstrijd in het slot te gooien en zo bleef het tot het einde spannend. Niet dat WIK nog voetbalde, alle ballen die ze hadden werden hoog naar voren getrapt in de hoop dat er eentje goed zou vallen. Zo ontstonden er nog een paar hachelijke momenten voor het doel van onze zwarte panther , maar hielden we stand.

Het bier smaakte na afloop prima in het zonnetje, zeker toen we vernamen dat ZSC 1 de koploper met maar liefst 4-0 had verslagen. Volgende week komt Brouw dus op bezoek en  bij winst kunnen ze daar de banden van de kar wel gaan oppompen, maar dat gaan we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren !

Opstelling :

Sjaak, Werner, Niek (45e  Ed Hof) , Koos, Jeroen, Erik  , Barry (70e Mark), Jos, Kevin, Bob en John (30e Edgar)

Arjan P. durfde niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *