ZSC kan het nog: winnen !!!

In een bitterkoud Scharendijke kreeg ZSC’62 voor het eerst in het seizoen 2022/2023 warme gevoelens.

In de negende competitiewedstrijd in de derde klasse werd er namelijk gewonnen. Met 3-1 van Bruse Boys, waar de stemming na de derde nederlaag tot het nulpunt is gedaald. Door de nadruk te leggen op (de wisselvalligheid van) laatstgenoemde formatie, zou je ZSC’62 zaterdag zeker tekort doen. “Eindelijk”, riepen diverse spelers bij verlaten van het veld op naar de kleedkamer waar de stereo even lekker op tien ging.

De ploeg onder leiding van interim-trainer Edwin Kriens speelde zeker niet groots in de tweede derby van dit seizoen – de eerste won Bruse Boys met 0-1 bij SKNWK – maar deed ook geen gekke dingen, deed wat ze moest doen en hield het hoofd koel bij een tegenslag. Dat was wel iets wat Kriens de selectie van ZSC’62 had meegegeven na zijn entree van enkele weken terug. “Als je bij iedere tegenslag je kop laat hangen, dan kom je nergens en is het trekken aan een dood paard. Dus wij moeten bij tegenslagen door blijven gaan en blijven knokken voor wat je waard bent. Dat hebben ze nu wel gedaan.”
Hiermee doelde hij op de snelle gelijkmaker van Bruse Boys Boys na de al even rappe openingsgoal van Robin Provoost in de vijfde minuut waarbij de spits na wat gepruts in de Bruse achterhoede de bal van redelijk dichtbij achter doelman Kenneth Boogerd kon schuiven. Vier minuten verder lag de gelijkmaker door Gijs van Duijvenbode er al in bij ZSC’62-goalie Robin Dekker: een mooi geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied, overigens ook na weinig bekwaam werk in de defensie.
ZSC’62 leek in deze fase snel rijp voor een tweede tegentreffer, maar bleef overeind en voorzichtig aan vertrouwen werken. Zeker nadat Julian van Nieuwenhuize op de lat mikte en Van Duijvenbode niet profiteerde van een verkeerde terugspeelbal naar Dekker. Een kwartiertje voor rust diende zich een eerste kansje aan op meer voor ZSC’62 maar Jesper Kriens schoot te slap in op de ongeveer de plek waar Provoost de 1-0 maakte. Vlak voor rust maakte Dani de Vlieger 2-1 na een prima aanval een prachtige goal vanaf de hoek van de ‘zestien’ in de rechterbovenhoek.
In de tweede helft had ZSC’62, tot zaterdag laatste op de ranglijst, gek genoeg weinig te vrezen van Bruse Boys. Kriens noemde zijn tegenstander ‘een blaffende hond’. “Maar bijten deed ze niet. De coach kreeg bijval van Bruse Boys-aanvoerder Van Nieuwenhuize. ‘We waren veel aan de bal maar voorin niet gevaarlijk genoeg. Vanaf het begin van de tweede helft was het al pompen of verzuipen. ZSC’62 hing heel erg naar achter, dan kom je er zelf ook niet ‘in’. Op de momenten waarop ZSC’62 er moest zijn, waren ze er.”
Zo ook in de 73e minuut toen speler Kriens profiteerde van een flinke fout van Boogerd. Voor een leeg doel was het makkelijk de 3-1 maken. Hierna kregen Provoost en Nicky van der Velden nog dotten van kansen. Coach Kriens: “We hadden met 4-1 of 5-1 kunnen winnen, misschien wel moeten winnen”.
Hiermee sloeg hij de spijker op zijn kop, al maakte het voor de eerste zege van het seizoen niets uit. ZSC’62 heeft de laatste plaats verlaten en staat ‘maar’ zeven punten van het beoogde doel voor dit seizoen: nacompetitie. Na weer een nederlaag staat Bruse Boys daar vooralsnog nu of al. En daar krijgen ze in Bruinisse momenteel een beetje de bibbers van.

Bron: Wereldregio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *