ZSC nieuwsbrief

Bijgaand weer een nieuwsbrief vanuit het bestuur van ZSC! Met deze nieuwsbrief, die we op regelmatige basis verzenden, zullen we jullie op de hoogte brengen en houden van bestuurszaken, de activiteiten die worden georganiseerd en andere te delen wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier!

Corona
 
Het moge duidelijk zijn dat we als bestuur net als de rest van de wereld niet weten wat we meemaken. Waar we normaal de zaterdagen lekker met elkaar op het sportpark doorbrengen zijn we nu de weekenden thuis met gezin of partner en staan de sociale contacten op een laag pitje. Zoom is opeens de surrogaat geworden voor gesprekken met ouders en vrienden. De tuin ligt er waarschijnlijk bij iedereen spik en span bij en hardlopen is de manier om jezelf fit te houden.
 
Als bestuur hebben we een aantal zaken gedaan om de kosten in de hand te houden in deze tijd aangezien de kantine opbrengsten zijn verdwenen. De kachel staat lager dan laag, de voorraad die tegen de houdbaarheidsdatum liep heeft de Plus van ons overgenomen (blij mee!) en we hebben bij de gemeente een verzoek tot afstel OZB belasting en veldhuur aangevraagd voor deze periode. We hebben dit overigens gezamenlijk met alle voetbalverenigingen op Schouwen gedaan, mooi staaltje teamwork, waarbij we nog wachten op uitsluitsel van beide vragen. Tot slot onderzoeken we de mogelijkheden om aanspraak te kunnen maken op de gelden die beschikbaar zijn gesteld door de beroepsvoetballers.
 
Dit alles overziend zitten we echter financieel wel opeens in zwaar weer. Zoals iedereen tijdens de laatste ledenvergadering reeds heeft vernomen teerden we sowieso al hard in op onze reserves en dat wordt er vanzelfsprekend nu niet beter op. Gelukkig hebben we geen schulden want anders was het leed niet te overzien. Ondanks dat we dit seizoen niet meer zullen voetballen zullen we wel de contributie incasseren aangezien we deze inkomsten echt niet kunnen missen op dit moment. We hopen op ieders begrip!
 
Voetbalnieuws
 
Het goede nieuws is dat ons vlaggenschip ook volgend jaar 3e klasse zal spelen onder leiding van onze nieuwe trainer Arjan Sandee. Daarnaast zijn we heel blij dat Yoeri de Voogd de rol van leider op zich zal nemen naast Sjaak Dorreman en Maurice Wandel als grensrechter. Gerard stopt als grensrechter maar zal zich inzetten als clubscheidsrechter waar we ook heel blij mee zijn.
Tevens zijn we nog in gesprek met het bestuur van De Westhoek over de toekomst van ons gezamenlijke 2e elftal. Tot slot zullen we er alles aan doen om ook komend jaar weer 3 elftallen in te schrijven in de seniorencompetitie waarbij we ernaar streven om 2 en 3 in dezelfde klasse te laten uitkomen zodat we beter kunnen schuiven met spelers. Overigens wordt de inventarisatie voor het aantal beschikbare spelers nu gemaakt dus we hopen op ieders inzet komend seizoen.
   
Fusie
 
Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld hebben we een brief gestuurd naar de gemeente in zake onze wens tot een nieuw sportcomplex op een goed bereikbare plek op de as van Brouwerhaven naar Burgh Haamstede. Na de nodige aandacht in zowel de Wereldregio als de PZC is het als gevolg van de Corona uitbraak stil aan het gemeente front. Helemaal begrijpelijk voor nu maar we zijn wel benieuwd naar de uitkomst!
 
Scheidsrechters
 
In de laatste ledenvergadering hebben de leden ingestemd dat leden die geen vrijwilligerswerkzaamheden doen bij toerbeurt een wedstrijdje fluiten van de jeugd dan wel de senioren. Weet dus dat je benaderd kan worden en indien je niet kunt zelf een vervanger moet regelen. Gezien het beperkte aantal scheidsrechters kunnen we niet anders dan dit zo te doen en zijn dan ook blij dat de ledenvergadering het bestuur unaniem mandaat heeft gegeven zodat we komend seizoen hopelijk geen problemen gaan ondervinden!
 
Activiteiten
 
Door de Corona uitbraak zijn alle activiteiten vanzelfsprekend gecanceld. Voor wat betreft de eindejaarafsluiting kijken we afhankelijk van de komende maatregelen van de overheid of we nog iets kunnen organiseren. Het zou mooi zijn om het jaar toch passend te kunnen afsluiten.
 
Sponsoring
 
Geen nieuws aan het sponsorfront maar juist in deze tijd willen we als bestuur wel onze sponsors bedanken want zonder hun bijdrage zouden we het niet kunnen volhouden! Veel dank!!!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *