ZSC’62 doet zichzelf tekort bij Duiveland

Een zeer twijfelachtige penalty maakte de afloop de Schouwse derby in derfde klasse B voor ZSC’62 erg zuur.,,Wij hadden het meeste recht op de overwinning”, vond John Tahapary, de coach van de Scharendijkse ploeg na afloop van de wedstrijd tegen Duiveland die zaterdag op het Oostersportpark in 1-1 eindigde.


Zijn Duiveland-collega Rohan de Geus kon niet anders dan beamen en bevestigen Duiveland het meest gelukkig was met het gelijkspel tijdens de veertiende competitieronde. ,,ZSC’62 heeft meer kansen gehad. Wij hebben weinig gecreeerd en, denk ik, twee keer op doel geschoten.” Tahapary: ,,In het eerste kwartier hadden wij twee keer moeten scoren en dan ben je klaar. We hadden het eerder moeten afmaken. Dat mogen we onszelf verwijten”. Met het punt schieten beide eilandelijke elftallen niet veel op want de verschillen op de ranglijst tussen de nummers zes en twaalf (ZSC’62) blijven na zaterdag 1 februari erg klein. Pas na zesentwintig wedstrijden blijkt of dit al dan niet een duur punt is geweest.


Ook de neutrale toeschouwer kon zien dat Duiveland op eigen veld een lastige middag kende. Goede mogelijkheden voor Nicky van den Velden, Robin Provoost en Justin Vaane hadden de score zeker kunnen openen voor het Scharendijkse elftal. Schoten van Barry van der Stel en Mike de Voogd verontrustten Duiveland-doelman Simon de Bruine veel minder. Pas na een halfuur spelen schoot de thuisploeg voor de eerste maal richting doel, maar Matthias Wesdorp miste daarbij precisie. Een vrije trap van Thijs Rentier maakte het ZSC’62-keeper Raymon Bodbijl nog behoorlijk lastig.


In de tweede helft kreeg ZSC’62 dan toch de beloning voor het creeren van kansen. Wie anders dan Robin Provoost snelde zich met bal langs twee tegenstanders en oog in oog met De Bruine rondde de spits koeltjes af in de rechterhoek: 0-1. Hierna moest Duiveland uiteraard meer aanzetten maar kansen bleven uit. Dan voelt het gemis van de ervaren Ronald Zwager, die wel creatief is en doelpunten kan maken, extra zwaar aan. 


Met hulp van de scheidsrechter kwam Duiveland via een strafschop van Wouter de Jonge toch op gelijke hoogte en zette daarna zo waar aan voor een slotoffensief. ZSC’62 was toen immer erg ontdaan vanwege de aanleiding tot de penalty. De spelers baalden stevig omdat een driepunten in Oosterland zo dichtbij leek. De Geus: ,,Je kan ‘m geven, maar er zijn ook heel veel scheidsrechters die hem niet geven”. Tahapary: ,,Het was een tackle in de ‘zestien’ op de bal, geen speler erbij. Voor mij was het heel duidelijk geen pingel”. Echter, hij ging wel op de stip. ,,Dat we zo de teil ingaan, is hele zuur”, besloot Tahapary.

Bron: Wereldregio
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *