ZSC’62 ‘kerkhof’ voor koplopers vierde klasse C

De C in de vierde klasse C van de amateurs in het zaterdagvoetbal, waarbij in theorie nog vijf ploegen van Schouwen-Duiveland in aanmerking komen voor de titel, staat voor climax.

Met de (terechte) 3-1-zege van ZSC’62 op Duiveland is de spanning in 4C te snijden. De feiten zijn dat de verliezende koploper nog leidt maar de hete adem van een drietal, te weten Bevelanders, SKNWK en WIK’57, in naar nek voelt. Het verschil tussen de Oosterlanders en het trio is slechts een punt. ZSC’62 staat daar weer drie punten achter, maar met vijf speelronden – 6 april gaat de competitie verder – is de Scharendijkse ploeg nog niet uitgevlakt voor het kampioenschap.

Wat verder vooruitkijkend heeft SKNWK, op papier, het meest gunstige programma. De onveilige zevende plaats, waar ZSC’62 maar drie van verwijderd is, wordt nu ingenomen door Westhoek.
Los van de oplopende spanning en de aanstaande climax verrichtte ZSC’62 zaterdag op eigen veld een knap stukje werk. Immers, voor de derde keer in het seizoen 2023/2024 versloeg ze de koploper van 4C. Op 9 december 2023 deed ze dat met SKNWK, twee weken terug met Bevelanders en zaterdag ging dus Duiveland op hetzelfde ‘kerkhof’ ten onder.
Over de winnaar waren beide trainers het eens. Jordy Heikens (Duiveland): “Bij ons ging weinig goed. Noem het een offday. ZSC’62 heeft verdiend gewonnen”. Danny Magito (ZSC’62): “De eerste twintig minuten ging het gelijk op, maar daarna pakten wij het goed en scoorden twee keer in de omschakeling”. In de tweede helft was het eigenlijk wachten op meer goals, maar er kwam uiteindelijk ‘slechts’ eentje bij. Toen Duiveland met tien man (tweemaal geel voor Tristan Korpershoek) kwam te staan, scoorde ze nog in blessuretijd.

Bron: Wereldregio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *