ZSC’62 VERLIEST NUTTIG DUEL OP BEZOEK BIJ DE JONGE SPARTAAN

Met maar liefst 17 fitte selectiespelers reisde ZSC’62 1 gisteravond af naar sportpark “Spartacus” in Middelharnis. De afgelopen seizoenen steevast een plek waar punten werden gesprokkeld.

Tijdens de eerste helft bleek echter dat een trainerswissel en een paar nieuwe spelers de club uit Middelharnis goed had gedaan. Vooral in de omschakeling was DJS levensgevaarlijk met snelle voorwaartsen en goede passing.
Na 8 minuten was het al raak toen er aan de linkerzijde van het veld balverlies werd geleden, de snelle rechtsbuiten schoot vrijwel direct op doel en wist daarmee keeper Robin Dekker te verassen in de korte hoek, 1-0.

Direct daarna kon ZSC’62 gevaarlijk worden via de linker kant. Robin Provoost werd weggestuurd en trok de bal voor. Barry van der Stel schoot de bal echter net over de goal van DJS.

Na 20 minuten werd het 2-0 voor DJS, toen de bal door ZSC op het middenveld werd verloren. Opnieuw was DJS razendsnel in de omschakeling en werd de 1-op-1 situatie eenvoudig afgerond.
In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, maar was het vooral DJS dat gevaarlijk werd door het veld erg klein te houden en snel om te schakelen.

In de 2e helft veel wissels aan beide zijden en daarmee een iets ander spelbeeld. ZSC’62 begon beter aan de 2e helft en vooral het wisselen van Gerben Prins bij DJS liet zich voelen. ZSC’62 kreeg meer ruimte op het middenveld en daarmee konden de ingevallen Nick vd Velden, Kell Rietbroek en Ralph van Gent meteen gevaar stichten.

Na een aantal goede mogelijkheden brak Robin Provoost na een uur spelen door de verdediging van DJS en rondde rustig af, 2-1.
Bij DJS keerde Prins weer terug in het elftal, waarna DJS weer iets gevaarlijker werd. In het laatste kwartier waren er mogelijkheden over en weer. Berné Akkermans rondde tot twee keer toe bekeken af, maar werd twee keer teruggefloten voor buitenspel.
In de 77e minuut was het aan de andere kant wel raak. Een afgeslagen bal werd binnengewerkt. Eindstand 3-1.

Komend weekend speelt ZSC’62 thuis voor de beker tegen Brouwershaven 1.

De jonge Spartaan 1 – ZSC’62 1 3-1 (2-0). Robin P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *